Eğlence

Daniel Radcliffe BBC imzalı televizyon filminde Grand Theft Auto’nun geliştiricisi rolünü oynayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

daniel-radcliffe-090415

Harry Potter serisiyle ünlenen İngiliz oyuncu Daniel Radcliffe’in yapımcılığını BBC’nin üstlendiği 90 dakikalık bir televizyon filminde başrolü oynayacağı konuşuluyor. Film en popüler video oyunlardan biri olan Grand Theft Auto’nun doğuşunu konu alacak. Radcliffe, filmde Rockstar Games’in kurucularından Sam Houser’ı canlandıracak. Houser’ın oyun karşıtı tutumuyla bilinen ve sonrasında barodan ihraç edilen avukat Jack Thompson ile olan mücadelesi senaryonun özünü oluşturacak.

Halihazırda Grand Theft Auto adıyla anılan filmin çıkış noktası, David Kushner’ın imzasını taşıyan “Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto” isimli kitap. Filmin yönetmenliğini ise Black Mirror ve Misfits gibi popüler dizilerin bazı bölümlerini yöneten Owen Harris üstlenecek. Filmin senaryosunu Jim Spencer kaleme aldı.

1990’lı yıllarda rap yıldızlarının aleyhine dava açan Jack Thompson, 2000’li yıllarla birlikte dikkatini oyun dünyasına çevirmiş ve 16 yaşındaki GTA III hayranı bir çocuğun arkadaşını öldürmesi üzerine açtığı davada, oyunun yayıncısı Take Two Interactive’den, PlayStation üreticisi Sony’den ve perakende zinciri Walmart’tan 245 milyon dolar tazminat talep etmişti. Mahkeme bu talebi reddetse de, Thompson 2008 yılında Florida Barosu’ndan ihraç edilene dek Rockstar Games ile uğraşmayı sürdürmüştü. Thompson rolünü kimin oynayacağına henüz karar verilmezken, çekimlerin 20 Nisanda başlayacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER