Ulaşım

Daimler elektrikli otomobillerle gençlere araba kullanmayı öğretiyor

daimler-mercedes-b-egitim-130415

Ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde gençler, ilk sürüş deneyimlerini aile üyelerinden birinin arabasıyla yaşar. Ancak Daimler tarafından Almanya’da başlatılan bir pilot program, gençlerin ilk sürüş deneyimlerini daha güvenli ve zamanın ruhuna uygun biçimde yaşamalarını sağlıyor.

Şirket Mercedes B serisi ve Smart ForTwo’nun elektrikli versiyonlarını kullanarak gençlere ilk sürüşlerini yapma fırsatını sunuyor. Daimler’den yapılan açıklamada elektrikli otomobillerin pürüzsüz otomatik şanzımanları sayesinde genç sürücülerin öncelikli olarak etraflarındaki trafiğe odaklanmalarının daha mümkün hâle geldiği belirtildi. Programa dahil olan gençler, vites değiştirecek kadar ustalaştıkları zaman benzinli otomobillere geçiş yapıyor.

Daimler ehliyetini alan genç sürücülere de pratik imkanı sağlamayı ihmal etmiyor. Programa katılan ve ehliyetini alan sürücüler, şirketin Car2go isimli araç paylaşım servisine ücretsiz olarak üye olabiliyor. Üyelik kapsamında gençlere 100 dakikalık sürüş paketi de hediye ediliyor. Daimler’in elektrikli otomobiller ve araç paylaşım servisi etrafında şekillendirdiği eğitim projesinin genç sürücülere bilinç, tecrübe ve gerekli miktarda cesaret aşılaması amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER