Eğlence

Dailymotion yeni tasarımıyla birlikte yüksek kaliteli içeriklere odaklanacak

dailymotion yeni tasarimVideo paylaşım servisi Dailymotion yeni tasarım ve reklam stratejisinin duyurusunu yaptı. Yeni dönemde yüksek kaliteli içeriklere odaklanmayı planlayan şirket, medya ve eğlence markalarıyla işbirliği yaparak izleyici çekmeyi amaçlıyor. Universal Music Group, CNN ve Vice, Dailymotion’ın bu yeni dönemdeki ilk iş ortakları arasında yer alıyor.

Dailymotion’ın yeni tasarımında video içerikleri haberler, spor, müzik ve eğlence olmak üzere dört farklı temaya ayrılacak. Reklam formatlarında da değişiklik sözü veren şirket, daha akışkan kullanıcı deneyimi ve markalarla daha sıkı entegrasyon sağlayan yeni formatları öne çıkaracak.

İki yıl önce çoğunluk hissesi Vivendi tarafından satın alınan Dailymotion, bir süredir çeşitli sorunlarla uğraşıyor. Servis, kullanıcılar tarafından yüklenen “korsan” içerikler nedeniyle Fransa’da telif ihlâlinden suçlu bulunmuş, Rusya’da ise engellenmişti. Geçtiğimiz yıl siber saldırıya uğraması da Dailymotion’ın sorunlarının üzerine tuz biber ekmişti.

Dailymotion yeni tasarım için mühendis kadrosunu genişletti

Dailymotion hâli hazırda aylık 300 milyon tekil ziyaretçiye sahip. Bu rakam, YouTube’un neredeye 1 milyara yaklaşan tekil ziyaretçi sayısının bir hayli altında kalıyor.

Reuters’in haberine göre, şirket yeni tasarımın oluşturulması için mühendis kadrosuna 100 kişiyi dahil etti. Yeni tasarımın iOS ve Android uygulamalarında yakında kullanıcılara ulaştırması öngörülüyor. Masaüstünde yeni tasarımı görmek içinse 25 Temmuz tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER