Teknoloji

Daha küçük ekranlı iPad mini dedikoduları bitmiyor

Apple’ın daha küçük ekrana sahip bir iPad modeli, nam-ı diğer “iPad mini” çıkaracağına dair dedikodular bir süredir dillendiriliyor. Şirketin daha küçük tabletle birlikte Samsung’u tedarik zincirinden uzaklaştıracağı söyleniyor. LG Display ve AU Optronics bu cihaz için gerekli olan IPS LCD panelleri Apple tedarik edecekmiş. Pegatron da tabletin üretimi için seçilmiş.

Yukarıdaki iddialar OLED-Display sitesi tarafından bir Samsung Securities yatırımcı notuna dayanılarak dile getirilmiş. Analist JungHoon Chang’in Aralık 2011’de yazdığı nota göre Apple 2012’nin ilk çeyreğinde iPad 3’ü lanse edecek, 2012’nin üçüncü çeyreğinde 7 inç’lik ve geçici olarak iPad mini olarak adlandırılan tableti tanıtacak. Chang daha da ileri giderek Apple’ın gelecek iPad modellerinde esnek panelleri kullanabileceğini iddia ediyor, tabii bunun için panel üreticilerinin esnek AMOLED panellerinin seri üretimine başlaması ve çözünürlüğü geliştirmesi gerekiyor.

Tabii bu noktada Apple’ın IPS yerine AMOLED’i ne kadar tercih edeceği ve Samsung Mobile Display şirketinin yüksek iPad talebini nasıl karşılayacağını düşünmek gerekiyor. Chang’in belirttiğine göre, Samsung’un daha küçük boyutlu panel üreten birimi yılda sadece 54 milyon AMOLED panel üretiyor.

Yılın ikinci yarısında da bir iPad çıkarılacağı dedikoduları geçen yıl da yapıldı, bu yıl da ardı arkası kesilmeyecek gibi görünüyor. Apple’ın ürün gamını sade tutmayı tercih ettiğini biliyoruz, bu nedenle düşük boyutlu tablet ihtimâli şu noktada düşük. Yukarıdaki gibi çıkan dedikodulara her zaman şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Kesin olan bir şey var ki, Apple yarından sonra üçüncü nesil tabletini tanıtacak. Yeni iPad ile ilgili gelişmeleri de anında Teknoblog’da bulacaksınız.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER