Teknoloji

Daha hızlı işleyen ve deneysel Blu-ray desteğine sahip olan VLC 2.0 yayınlandı

VLC’nin 2.0 versiyonunun ayak sesleri 1-2 haftadır duyulmaktaydı ve nihayet bu sürüm resmiyet kazandı. Yoluna 1996 yılından bir akademik proje olarak çıkan ve 2009’da 1.0 sürüm numarasına ulaşan VLC’nin yeni döneminde tüm Windows, OS X ve Linux versiyonlarını kapsayan büyük iyileştirmeler mevcut.

VLC 2.0’ın en dikkat çekici değişiklikleri Mac kullanıcılarına sunuluyor. OS X Lion’a göre düzenlenen uygulama tam ekran desteği sunarken ayrıca yeni bir tek pencere yerleşimini de beraberinde getiriyor. OS X uygulamasında arayüz değişikliklerine ek olarak birden fazla çekirdek ve mobil sistem desteği gelmekte, bununla birlikte GPU desteği daha da iyi hâle getirilmiş. Blu-ray oynatma desteği de deneysel nitelikte desteklenmekte. Yeni sürüm daha fazla kodlayıcıyı destekler hâle de geldi.

VLC 2.0, Windows  XP SP2, Vista ve 7; OS X (10.5 ve üstü Power PC makineler veya 32-bit / 64-bit Intel makineler), Linux işletim sistemleriyle düzgün bir şekilde çalışıyor. iOS ve Android versiyonlarının da yolda olduğu haber verildi.

İlgili – VideoLAN

İLGİLİ HABERLER