Teknoloji

Daha hızlı Apple iMac’ler çok yakında geliyor

Apple’ın iMac serisini önümüzdeki hafta daha hızlı modellerle yenileyeceği söyleniyor. Ancak halen Retina ekrandan bahsedilmemesi iMac hayranlarını üzecek bir nokta olarak dikkat çekiyor. Mac Generation tarafından yayınlanan özellik listesi hız artışını ortaya koyarken, kaynak olarak gösterilen sitenin geçtiğimiz yıl MacBook Pro yükseltmelerini doğru tahmin etmiş olması Mac Generation’ın haberinin güvenilirliğini artırıyor.

imac-240913

 

Yeni iMac’lerin 100 MHz daha hızlı çalışan Intel Haswell işlemcileri barındırması bekleniyor. Son Mavericks beta OS kodunda daha önce duyulmayan iki iMac modeline referans verilmesi de dedikoduların doğru çıkma ihtimalini artırıyor. Mevcut “14.” jenerasyonuna ek olarak, kaynak kodlarında “iMac 15,1” ve “iMac 15,n” isimli iki modelin adı geçiyor.

Analist Ming-Chi Kuo’nun daha uygun fiyatlı bir iMac’in satışa sunulacağı yönündeki tahminleri de yeni iMac beklentisini biraz daha güçlendiriyor. Ancak bütün bu sızıntılarda Retina ekrandan bahsedilmemesi yeni iMac modellerini bekleyenlerin canını sıkacak bir gelişme olarak göze çarpıyor. Dizüstü bilgisayarlarında yüksek çözünürlüklü ekranlara yer veren şirketin aynı yolu masaüstünde de uygulaması umut ediliyor.

İlgili >> Mac Generation

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER