EğlenceTeknoloji

Daha gerçekçi futbol keyfi sunacak FIFA 22 tanıtıldı; çıkış tarihi açıklandı

fifa 22 playstation plus

EA, FIFA 22’yi tanıttı. Bu yeni oyunun en önemli parçası, bir PlayStation 5, Xbox Series X/S veya Google Stadia’da oyun oynarken daha gerçekçi animasyon ve oyun deneyimi sağladığı bildirilen yeni bir “HyperMotion” sistemi olacak.

Söz konusu teknoloji, gerçek zamanlı olarak animasyonlar üretmek için yapay öğrenmeyi kullanıyor ve bu da daha organik hareketlere kapı açıyor. Ayrıca HyperMotion teknolojis EA’nın, Paris Saint-Germain’in Kylian Mbappé’si gibi süper yıldızlar da dahil olmak üzere, sahada tam performans mücadele eden profesyonel futbol oyuncularının hareketlerini yakalama imkanı da sağladı.

Bu arada oyun PS4, Xbox One ve PC’ye (Origin ve Steam üzerinden) de geliyor. EA farklılıkları belirtmese de, Nintendo Switch için ise bir FIFA 22 Legacy Edition sürümü geliyor.

Neyse ki, kullandığınız platformdan bağımsız olarak başka önemli değişiklikler de mevcut. EA, kaleci sisteminin “tamamen” yenilenmesi, Kariyer Modunda yeni bir kulüp oluşturma deneyimi, “yeniden tasarlanan” Volta Futbolu ve efsanevi oyuncuların hikâyelerini temsil eden bir FIFA Ultimate Team Heroes öğe setinin işaretlerini verdi.

FIFA 22, desteklenen tüm platformlar için 1 Ekim’de yayınlanacak. Üstelik Türkiye fiyatları da belli oldu. Farklı platformlar için fiyatlar aşağıdaki gibi veriliyor:

  • PC (Steam) – 419,99 TL
  • Xbox One – 499,99 TL
  • Xbox Series – 559,99 TL
  • PlayStation 5 – 560,00 TL
  • PlayStation 4 – 500,00 TL

Görünüşe göre EA, daha eski nesil konsollar için desteği bırakmaya tamamen hazır değil. Hem daha geniş oyuncu kitlesi hem de PS5 ve Xbox Series sahiplerinin sayısını sınırlayan eksiklikler göz önüne alındığında bu hamleler şaşırtıcı değil. Ancak oyun devinin, daha yeni makinelerde oynamaya cezbedecek bazı eşsiz özellikler sunmak istediği de açık şekilde görülüyor. FIFA 23 ile birlikte PS4 ve Xbox One oyuncularını tamamen devre dışı bırakırsa şaşırmayın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER