Teknoloji

Daha eski iPhone modellerinde sessiz sedasız yapılan FaceTime çözünürlük değişikliği

facetime

Apple geçen ay iOS 14.2 güncellemesini yayınladığında, FaceTime görüşmelerinin daha eski iPhone’lar için de 1080p desteğini kazandığından bahsetmemişti. MacMagazine ise geri planda kalan bu önemli gelişmeye dikkat çekiyor.

Sitenin belirttiğine göre Apple; iPhone 8, X, XR, XS, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max ve SE  için karşılaştırma sayfalarını güncelledi. Şimdi bu telefonların da Wi-Fi üzerinden 1080p video görüşmesine izin verdiği belirtiliyor. Daha önce sadece 720p desteği sunuluyordu.

Hücresel bağlantı üzerinden yapılan FaceTime görüşmeleri hâlâ düşük çözünürlükte bulunuyor. Ancak Wi-Fi üzerinden FaceTime görüşmeleri yaparsanız aradaki farkı görebilirsiniz. iPhone 12 serisi modellerde ise hem Wi-Fi hem de hücresel bağlantıda 1080p FaceTime görüşmeleri sunuluyor.

The Verge sitesi iPhone’lardaki bu küçük ancak dikkat çekici gelişmeyi bizzat test etmiş. iPhone 8 ve iPhone 12 mini arasındaki FaceTime görüşmelerinin farklı bağlantılarda nasıl bir görüntü kalitesi sunduğuna bakmış. Tabii ki, aradaki görüntü kalitesinin farkını anlamak için biraz daha detaylı bakmak gerekiyor. Öte yandan iPhone 11 gibi 12 megapiksel FaceTime kamerasına sahip olan telefonlarda 1080p’nin farkı biraz daha fazla görülüyor.

Apple’ın bu değişikliği neden değişiklikler kaydına eklemediği bilinmiyor. Bunu sadece iPhone’ların ürün ve karşılaştırma sayfalarında görebiliyorsunuz. Her ne olursa olsun, evde geçireceğimiz yılbaşı döneminde birbirlerinin yeni yılını FaceTime üzerinden kutlayacak iPhone sahipleri evlerinin Wi-Fi ağına bağlı biçimde, daha yüksek çözünürlükte ve kalitede görüşmeler gerçekleştirecekler. Birbirlerini daha net biçimde görecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER