Teknoloji

Daha büyük ve güçlü Apple Silicon işlemcili iMac için yeni çıkış tarihi işareti

apple imac

Apple hakkında çeşitli sızıntılar ve haberler paylaşan Twitter kullanıcısı @dylandkt, daha büyük boyutlu ve yeniden tasarlanmış, Apple Silicon işlemcili iMac’in 2022 yılında çıkacağını kaydetti. Halbuki daha önce çıkan bazı söylentiler söz konusu ürünün 2021’in dördüncü çeyreğinde çıkacağını işaret ediyordu.

Kaynak, bunun arkasındaki olası nedenin Apple’ın bu yılın sonunda piyasaya sürülecek olan M1X MacBook Pro’nun satışlarını artırmaya çalışması olabileceğini iddia ediyor.

Yeniden tasarlanacak Apple Silicon iMac modelinin, yakında piyasaya sürülmesi beklenen MacBook Pro’lar ile aynı donanımı kullanacak. Bu tahminin doğru olduğunu varsayarsak, şirketin çıkışı ertelemesinin birkaç nedeni olabilir. Ancak Apple’ın MacBook Pro’nun satışlarını artırmak istemesi en bariz sebebi gibi görünüyor.

Dylan, “Apple, cihazlarının dikkat çekmek için rekabet etmesini istemiyor ve ürün çıkışlarındaki gecikmeler bu zaman çizelgesine ortaya çıkardı.” diyor. Her iki ürünün de aynı anda piyasaya sürülmesi, iki üründen birinin dikkati diğerinden çalması nedeniyle, her ikisinin de aynı miktarda ilgi görmeyebileceği anlamına gelebilir.

Dylan daha önce M1X Apple Silicon’un, özellikle Eylül-Kasım 2021 ayları arasında piyasaya sürülecek olan MacBook Pro modelleri ve çıkışı büyük olasılıkla 2022 yılına ertelenen yeniden tasarlanmış üst düzey iMac için ayrıldığını iddia etmişti.

MacRumors, Bloomberg’in Apple muhabiri Mark Gurman’ın, Dylan’ın M1X veya M2X çipine sahip yeni iMac hakkındaki iddiasını yinelediğini, ancak onun tanıtım ve piyasaya çıkış detayları hakkında sessiz kaldığını kaydetti.

Geride kalan mayıs ayında piyasaya sürülen 24 inç iMac, Apple’ın kendi M1 çipini barındıran ilk iMac olmuştu. Bu nedenle, M1X veya M2X yongalarını destekleyen gelecek sürümler kesinlikle geçen yıl piyasaya sürülen sürümden daha güçlü olacak. Gelecek sürümler, iMac’in son 24 inçlik sürümünde gördüğümüz bir dizi özelliği de yansıtacak. Bunlar arasında daha ince bir tasarım, daha iyi bir web kamerası, gelişmiş üst düzey mikrofonlar ve ekranın etrafında daha küçük yan ve üst çerçeveler bulunuyor. Bu daha büyük, daha güçlü iMac’in ekranının altında “çene” olarak adlandırılan geniş bir bölümün bulunup bulunmayacağı ise hâlâ bilinmiyor.

Aynı Apple sızıntı kaynağı, daha önce de yeni nesil iPad Pro’nun piyasaya sürülmesinden beş ay önce bu cihazın M1 çipine sahip olacağını doğru bir şekilde öngörmüştü. Yine de, bunların hepsi şu anda söylenti niteliğini taşıyor. Apple’ın en sonunda Intel işlemcili 27 inç iMac’inin yerine yeni bir model sunacağını biliyoruz, ancak bunun ayrıntıları henüz doğrulanmadı. Ayrıca Apple’ın yeni bilgisayarda “iMac Pro” adını kullanıp kullanmayacağını da henüz bilmiyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER