Manşetler

Kılıf üreticisi Cygnett’ten iPhone 5 düşme testi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 5’in sökülmesinin yanı sıra düşme testlerine de tabi tutulmanı bekliyorduk. İlk beklentimizi iFixit tayfası yeteri kadar karşıladı. İkincisinde de Cygnett imdada yetişti, hem de kısa sürede. Kılıf üreticisi şirket iPhone 5 piyasaya çıkar çıkmaz bu akıllı telefon için geliştirdiği yeni kılıfı tanıtmak için bir düşme testi gerçekleştirdi.

Videonun kahramanı olan zat-ı muhterem kutusundan yeni çıkmış iPhone 5’i kafa hizasından yere bıraktı. Yere düşen o şiddetle bir iki kez takla atan korunmasız iPhone 5’in ön yüzünde sağ üst köşede bir çatlak oldu, kenarlarda da ufak tefek zedelenmeler meydana geldi. Arka tarafta da altta ve üstte bulunan şeritlerde hafif çatlaklar veya çizikler oluştu. Görünüşe göre arkanın büyük bir bölümünü kaplayan alüminyum yüzey sağlam kaldı. Aynı test başka bir iPhone 5 ile, bu sefer Cygnett’in kılıfı telefona giydirilerek tekrarlandı. Cygnett’in kılıfı iPhone 5’in düşme testinden herhangi bir zarar görmeden çıkmasına yardımcı oldu.

Dikkatinizi çektiyse videoda iPhone 5 kafa hizasından yere bırakılıyor. Aslında göğüs hizasından ya da bel hizasından uygulanacak bir düşme testi daha mantıklı olurdu, ne de olsa normalde telefonu genellikle bu yüksekliklerde taşıyor veya kullanıyoruz. Belki o yüksekliklerde iPhone 5’in aldığı zarar daha az olurdu. Ancak ürün satmak amacıyla hazırlanmış bir videoyla karşı karşıyayız ve amaç iPhone 5’in kılıfsız şekilde düştüğünde kırılabildiğinin gösterilmesi. Yine de, iPhone 5’in o yükseklikten ve şiddetle düşerek nispeten daha az zarar gördüğünü düşünüyoruz. Apple iPhone 5’in tasarımında çok fazla değişiklik yapmamış olabilir, ancak malzeme kalitesi, hassasiyet derecesinin artırılması gibi perde arkasında kalan faktörlerin cihazın sağlamlığını artırdığı bir gerçek.

İlgili >> Cygnett

İLGİLİ HABERLER