Ulaşım

Cybertruck camının neden kırıldığına dair Musk’tan açıklama

tesla cybertruck

Tesla Cybertruck‘ın geçen haftaki tanıtımı sürprizlerle dolu geçti. Ancak bunlardan hiçbir tanesi tasarım şefi Franz von Holzhausen’in, aracın zırhlı camlarından iki tanesi sahnede metal topla kırması kadar şaşırtıcı olmadı. Açıkçası bu, CEO Elon Musk’ın beklediği bir durum değildi ve bu durumu sunum sırasında duyulan mırıldanmasıyla da belli etti. Sonuç olarak sunumunu iki adet kırık camın önünde zor bir şekilde bitirmesine neden oldu.

Ancak Musk, neyin yanlış gittiğini bildiğini söyledi ve bildiklerini Twitter üzerinden paylaştı. Metal top testinden hemen önce, von Holzhausen sahnedeyken kapıya bir balyozla vurmuştu. Ve camın aksine kapı herhangi bir zarar görmemişti. Musk, bu darbenin camın tabanını çatlattığını söyledi. Bu nedenle top cama vurduğunda camın çatlamasına neden oldu.

Bu açıklama makul görünüyor. Üstelik Musk, von Holzhausen’ın tanıtımın öncesindeki prova sırasında aynı testi tekrarladığı anın ağır çekim videosunu da paylaştı. Burada top, cama zarar vermeden pencereden geri geliyor. Birden fazla darbe muhtemelen camı zayıflatmış olmalı ve bu nedenle de tanıtım sırasındaki cam çatlama olayı meydana geldi.

Yine de, kafalara takılan bir nokta var. Arka cam da çatladı, ancak arkadaki yolcu camının bulunduğu kapıya balyozla bir darbe vurulmamıştı.

Her ne olursa olsun, tanıtımın sadece bir anını oluşturan çatlak cam izleyicilere konuşacak epey malzeme çıkarmış oldu. Ayırt edici tasarımı ve etkileyici teknik özellikleriyle Cybertruck dünyanın dikkatini çekti. Ayrıca Musk da lansman sonrasında Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bilgilerle ilgiyi canlı tutmasını bildi.

Elon Musk’tan Cybertruck için birçok söz

Tesla’nın Cybertruck aracının tepesinde sürüş sırasında otomobili şarj etmeyi sağlayan güneş panelleri olacak. Aynı zamanda bazı müşterilerin istediği mat siyah kaplama da seçenek olarak sunulacak. Ayrıca Musk, uzun vadede Cybertruck’ın daha küçük bir versiyonunu da çıkarabileceklerini kaydetti.

Tabii ki, Musk’ın verdiği bu sözlerin ne kadarını yerine getirebileceğini zamanla göreceğiz. Geçmişe dönüp baktığımızda Tesla CEO’sunun verdiği söyleri tutma konusunda iyi bir kaydının olmadığını söyleyebiliriz. Tesla otomobillerin eksiksiz otonom sürüş yeteneklerini kazanacağını yıllardır söylüyor, ancak gerçekleşmedi.

Her ne olursa olsun, Cybertruck’a ilgi epey yüksek. Dün itibarıyla Musk, araç için gelen ön sipariş sayısının 200 bini aştığını açıkladı. Üstelik bu, herhangi bir reklam veya teşvik olmadan gerçekleşti. Çatlamış iki cam ilgiyi çok fazla dindirmemişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER