EğlenceTeknoloji

Cyberpunk 2077’nin yeni nesil konsol versiyonlarına erteleme

cyberpunk 2077 güncelleme playstation

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3: Wild Hunt’ın PlayStation 5 ve Xbox Series X/S versiyonlarının yıl bitmeden çıkacağını açıklamıştı. Ancak eylül ayının başında yapılan bu açıklamaya rağmen, işler planlandığı gibi gitmedi.

CD Projekt Red’den verilen son bilgiye göre, Cyberpunk 2077’nin yeni nesil konsol versiyonları 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak. The Witcher 3: Wild Hunt içinse 2022’nin ikinci çeyreğine kadar beklemek gerekecek.

Stüdyonun Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Her iki oyunun da geliştirmesinden sorumlu olan süpervizyon ekiplerinin önerileri doğrultusunda çıkışlarını 2022’ye ertelemeye karar verdik. Bekleme süresi uzadığı için üzgünüz. Ancak her şeyi doğru yapmak istiyoruz.”

Cyberpunk 2077’nin geçtiğimiz ocak ayında duyurulan yol haritasında oyunun PS5 ile Xbox Series X/S versiyonlarının yılın ikinci yarısında çıkacağı belirtilmişti. Stüdyo, The Witcher 3: Wild Hunt ile ilgili duyuruyu da temmuz ayında WitcherCon’da yapmıştı.

CD Projekt Red’in yılın ilk yarısında yayınladığı finans raporunda geliştirme ekibinin üçte birlik kısmının Cyberpunk 2077 desteği ve mevcut nesil konsollar için çalıştığı belirtilmiş ve ekiplerin kademeli olarak yeni projelere geçiş yapacağı ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERLER