EğlenceTeknoloji

Cyberpunk 2077 PlayStation Store’dan kaldırıldı

cyberpunk 2077 güncelleme playstation

Uzun süre boyunca merakla beklenen ve yayınlanır yayınlanmaz da büyük ilgi gören Cyberpunk 2077, Sony tarafından PlayStation Store’dan kaldırıldı. Şirket, oyunu satın alanlara diledikleri takdirde tam para iadesi yapılabileceğini de belirtti.

Sony, konuyla ilgili duyuruyu Ask PlayStation isimli Twitter hesabı aracılığıyla yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “SIE (Sony Interactive Entertainment) müşteri memnuniyetini en üst seviyede sunmaya büyük önem veriyor. Bu nedenle Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’dan satın alanlara diledikleri takdirde paralarını iade edeceğiz.”

İade sürecini başlatmak için bu web sitesini ziyaret etmek ve talep oluşturmak gerekiyor. Ancak bazı kullanıcılar söz konusu web sitesindeki talep formuna erişimde sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor.

Cyberpunk 2077, 10 Aralık’ta yayınlanmıştı. Oyunun çıkışının ardından geçen bir haftalık süreçte oyunla ilgili şikayetler sıklıkla sosyal medyada paylaşılmıştı.

Oyunun geliştiricisi CD Projekt Red, özellikle oyunu PS4 ve Xbox One üzerinde oynayanların iade talebinde bulunabileceğini belirtmişti. Ancak Sony’nin dijital kopyalar için iadeye izin vermemesi nedeniyle bu süreç sınırlanmıştı. Sony’den yapılan açıklamayla birlikte bu sınırlama da ortadan kalkıyor.

CD Projekt Red tarafından yapılan açıklamada, kararın tarafların birlikte yaptığı değerlendirmeler sonucunda alındığı belirtildi. Fiziksel kopyaların satışının devam edeceğinin altını çizen şirket, oyuna verilen destek konusunda da bir problem olmadığını vurguladı.

Cyberpunk 2077, PlayStation Store’a ne zaman dönecek şu an için bilinmiyor. CD Projekt Red, oyunun geri dönüşü için sıkı çalışıldığını belirtmekle yetindi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER