EğlenceTeknoloji

Cyberpunk 2077’nin multiplayer deneyimi için yeni karar

Cyberpunk 2077 microsoft

Yeni Cyberpunk 2077 yamasını yayınlayan CD Projekt Red, açık dünya oyunu için yeni yol haritasını duyurdu. Ancak şirket oyunun multiplayer deneyimini sunma fikrini tekrar değerlendirmeye almış gibi görünüyor. Polonya merkezli oyun stüdyosu, önceliğini günün birinde tüm oyunlarını çevrimiçi ortama taşımaya vermişe benziyor.

CD Projekt Red CEO’su, Adam Kiciński multiplayer deneyimine ilişkin uzun vadeli yeni yaklaşımın detaylarını yeni bir videoyla açıkladı. Anlamlı görünen unsurları oyuna eklemek istediklerini söyleyen Kiciński, sözlerine şöyle devam etti: “Tek oyunculu deneyimin ön planda olduğu DNA’mızı kaybetmek istemiyoruz. Çevrimiçi yeteneklerimizi geliştirmek konusunda adımlarımızı sağlam atmak istiyoruz.”

Stüdyo daha kapsayıcı bir çevrimiçi çerçeveye öncelik vermiş gibi görünüyor. Şirket, GoG mağazası üzerinden hayranlarını platforma çekmeyi amaçlıyor. Kiciński, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: ” Gelecek oyunlarımızın gelişimine pürüzsüz şekilde entegre edilecek bir çevrimiçi teknoloji inşa ediyoruz. Bu teknoloji oyunlarımıza yerleştirmeyi planladığımız çevrimiçi unsurlara güç verecek. Böylelikle merkezinde kendi GOG Galaxy platformumuzun olduğu bir çevrimiçi topluluk inşa edeceğiz ve oyuncuları hem oyunun içinde hem de dışında birbirlerine bağlayacağız.”

Cyberpunk 2077 uzun süre boyunca bağımsız ve büyük multiplayer deneyimine sahip bir oyun olarak tanımlanmıştı. Ancak tek oyunculu oyunların hâlâ popüler olması ve stüdyonun çıkış dönemindeki sıkıntıları tekrar yaşamak istememesi bu karar değişikliğinde etkili olmuşa benziyor. CD Projekt Red bu dönemde oyunun hatalarını düzeltmeye de öncelik vermiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER