EğlenceTeknoloji

Cyberpunk 2077 için yeni güncelleme yayınlandı

cyberpunk 2077 için yeni güncelleme

CD Projekt RED, geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamayla, oyunu PC’de oynayanları uzaktan kod çalıştırmanın önünü açan bir güvenlik açığına dair uyarmıştı. Bunun üzerine Polonyalı şirket, bu sorunu ortadan kaldırmak adına Cyberpunk 2077 için yeni bir güncelleme yayınladı.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, internetten indirilen modlar güvenlik açısından risk teşkil ediyordu. Bu nedenle Polonyalı şirket, sorun çözülene dek kaynağı bilinmeyen dosyaların kullanılmaması için oyuncuları uyardı. Keza benzer bir güvenlik açığının PS4 sürümünde olduğuna dair iddialar da vardı. Ancak bu konuda resmi herhangi bir açıklama gelmedi.

Çıktığı günden bu yana eleştiri oklarının hedefi olan Cyberpunk 2077, hala istenen seviyeye gelebilmiş değil. Oldukça çalkantılı bir çıkış sürecinin ardından oyunseverler, CD Projekt RED’i eleştiri yağmuruna tutmuştu. Oyunda yaşanan sorunlardan dolayı özür mesajı yayınlayan CD Projekt RED, bunların üstüne bir de yatırımcıların açtığı davalarla da karşı karşıya kalmıştı.

Geçtiğimiz Ocak ayında oyun için ilk büyük güncelleme yayınlansa da, yapımcı firma bir türlü oyuncuların gönlünü alamadı. Ancak yine de Polonyalı şirket, söz verdiği gibi oyunu geliştirmek için çabalamaya devam ediyor. Bu gelişim sürecinin son halkası ise Cyberpunk 2077 için yayınlanan 1.12 güncellemesi oldu. CD Projekt RED, yeni güncellemeyi Cyberpunk 2077’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamayla duyurdu.

Cyberpunk 2077 için yayınlanan yeni güncelleme neleri düzeltiyor?

CD Projekt RED, oyunseverlere yaptığı uyarıların yanında sorunun en kısa sürede çözüleceğini de belirtmişti. Bunun üzerine Polonyalı şirket, kısa süre içinde Cyberpunk 2077 için yeni güncellemeyi yayınladı. 1.12 Hotfix güncellemesi, modların kullanılmasını tehlikeli hale getiren güvenlik açığının gidermenin yanı sıra oyundaki bazı ufak hataları da gideriyor.

Cyberpunk 2077, büyük bir hayal kırıklığı olarak oyun dünyasındaki yerini aldı. Ancak görünüşe göre CD Projekt RED, oyunu düzeltmek için çalışmaya devam ediyor. Şu ana kadar bir büyük güncelleme ile beraber oyuna birçok güncelleme geldi. Fakat yine de oyun hala beklenen seviyeye gelemedi. Bundan sonra Cyberpunk 2077 için gelecek yeni güncellemelerin oyunu ne derece düzelteceği ise belirsizliğini koruyor.

 

İLGİLİ HABERLER