EğlenceTeknoloji

Cyberpunk 2077 için üçüncü şahıs modu yayınlandı

cyberpunk 2077 güncelleme playstation
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2020 yılının en çok tartışılan oyunu unvanını sonuna kadar hak eden Cyberpunk 2077, çıkışıyla birlikte oyun dünyasını büyük ölçüde hüsrana uğratmıştı. Hatta geliştirici firma CD Projekt RED, oyunun bu denli sorunlu çıkışı ve yanıltıcı reklam politikası nedeniyle davalık bile olmuştu. Takvimleri biraz geriye saracak olursak; Cyberpunk 2077’nin FPS oyunu olarak duyurulması, üçüncü şahıs kamerasını sevenler için üzücü bir gelişmeydi. Zira karakterimizin dış görünüşünü bu kadar detaylı olarak ayarlayabildiğimiz bir oyunda, üçüncü şahıs kamerasının bulunmuyor oluşu büyük bir eksiklikti. İşte, 4 Ocak 2021 tarihi itibarıyla böyle düşünen oyunseverlerin yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı. Cyberpunk 2077’nin PC sürümü için fan yapımı üçüncü şahıs modu yayınlandı.

Ücretsiz olarak erişebileceğiniz fan yapımı mod (JB-TPP), oyunu üçüncü şahıs kamerasından (TPS) oynayabilme imkanı sağlıyor. Ne yazık ki modun kusursuz bir şekilde çalıştığını söyleyemeyeceğiz; bir hayli eksik mevcut ancak üçüncü şahıs kamerasında oynamayı seven oyuncuların yine de denemesi gereken bir mod olduğunu söyleyebiliriz.

Nexus Mods adındaki internet sitesinde paylaşılan fan yapımı mod, Cyberpunk 2077 için yayınlanan ilk mod olarak ön plana çıkıyor. Lakin yayınlanan bu mod, görünüşe göre, Cyberpunk 2077 için yayınlanacak modlar için sadece bir başlangıcı.

Cyberpunk 2077 üçüncü şahıs modu nasıl kurulur?Cyberpunk 2077 üçüncü şahıs modu

Cyberpunk 2077 için yayınlanan üçüncü şahıs kamera modunu merak eden oyunseverlerin akıllarında oluşabilecek ”peki, bu modu nasıl kuracağız?” sorusunu yanıtlayarak, bu soru işaretini gidermek istiyoruz.

nexusmods.com bağlantısını kullanarak mod için gerekli içerikleri indirebilirsiniz. Ardından indirdiğiniz içerikleri, bilgisayarınızdaki Cyberpunk 2077 klasöründe bulunan /bin/x64/ bölümüne atmanız gerekiyor. Bu adımları tamamladıktan sonra oyuna girebilirsiniz. Oyun içinde B tuşuna bastığınız takdirde kamera açısını değiştirmeniz mümkün hale gelecek. Jelle Bakker’ın üçüncü şahıs kamerası severler için hazırlamış olduğu bu mod, dört farklı kamera açısını içeriğinde barındırıyor.

Cyberpunk 2077’yi üçüncü şahıs kamerasında oynamak isteyenler için bu modun gerçekten iyi bir fırsat olduğunu dile getirebiliriz. Ancak şu detayı tekrardan belirtmemiz gerekiyor; halen geliştirme aşamasında olan mod, bazı glitch ve bug’lar ile beraber geliyor. Dolayısıyla zaten hatalarla dolu bir oyun deneyiminiz varsa, bu mod ile birlikte daha da kusurlu hale gelebilir. Modu indirirken bu durumu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Cyberpunk 2077 için gelecekte nasıl modların geleceği ise hala belirsizliğini koruyor. Bu nedenle, gelişmelerden en hızlı şekilde haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin.
İLGİLİ HABERLER