EğlenceTeknoloji

Cyberpunk 2077 için 1.06 güncellemesi yayınlandı

CD Projekt RED’in hatalarla dolu çıkış yapan oyunu Cyberpunk 2077, yeni güncellemesine kavuştu. Uzun zamandır büyük bir hasretle beklenen oyun, son derece sıkıntılı bir çıkış dönemi yaşadı. Özellikle de oyunun konsol sürümündeki performans sorunları, büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Zaten çıkışı öncesi birçok kez ertelenen yapım, bir de bu derece sıkıntılı çıkış yapınca CD Projekt RED oyunseverlerden bir hayli tepki toplamıştı. Bu yaşananlar üzerine oyunun yapımcısı CD Projekt Red, Twitter’dan yeni bir açıklama yapmıştı. Açıklamada ise şu ifadeler yer alıyordu: ”Cyberpunk 2077 için oyuna güncelleme getirmeye devam edeceğiz ancak bu güncellemeleri beklemek istemeyenler oyunu iade etme şansına sahip.”

Yapımcı şirket CD Projekt RED söz verdiği gibi oyunu geliştirmeye devam ediyor. Bu geliştirme zincirinin son halkası olan 1.06 güncellemesi yayınlandı. 1.06 güncellemesi genel olarak çok büyük bir yenilik ve değişiklik sunmasa da, oyunu PC’de oynayan oyunseverleri nispeten sevindirecek bir gelişmeyle geldi.

Cyberpunk 2077 1.06 güncellemesi neleri düzeltiyor?

Son zamanlarda PC oyuncularını oldukça kızdıran bir hata gün yüzüne çıkmıştı. Oyunun PC sürümünde 8 MB’ı geçen kayıt dosyaları kurtarılamaz şekilde bozuluyordu. CD Projekt Red, 1.06 güncellemesiyle bu sorunu ortadan kaldırdığını duyurdu. Artık PC’de 8 MB’ı geçen kayıt dosyalarınız bozulmayacak. Ancak kötü bir haberimiz var; eğer bu hatadan dolayı kayıt dosyanız bozulduysa, maalesef bunun geri dönüşü yok. Geçmiş kayıt dosyanızla vedalaşmanız gerekecek. Güncelleme ile beraber gelen çözüm, oyunu güncelledikten sonraki kayıt dosyalarınız için geçerli olacak.

Cyberpunk 2077 1.06 güncellemesi ile düzeltilen hatalar:

  • Görevler: Dum Dum artık Totentanz girişinde kaybolmayacak.
  • Konsol sürümü için: Çökmeleri azaltmaya yarayan gelişmiş bellek yönetimi ve kararlılığı.
  • PC sürümü için: Kayıt dosyaları için 8 MB’lık boyut sınırı kaldırıldı. Ancak kaldırılan bu limit, daha önce bozulan kayıt dosyalarını onarmıyor. Ne yazık ki, önceden bozulmuş dosyalarınız güncelleme yapsanız dahi geri gelmiyor.

Cyberpunk 2077 için zaman zaman bu tarz küçük ama sorun giderici güncellemelerin gelmesi bekleniyor. Ancak asıl büyük beklenti ise Ocak ve Şubat aylarında yayınlanacak olan iki büyük güncelleme. Oyun son derece sıkıntılı bir şekilde çıkış yapsa da bugüne kadar oyuncu dostu bir tutum sergileyen CD Projekt RED’in oyunun arkasında durarak en kısa sürede sorunları çözeceğine inanılıyor.

 

 

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER