Eğlence

Cyberpunk 2077 yeni nesil konsol sürümü dağıtıma çıktı

cyberpunk 2077 yeni nesil sürümü

Uzun süredir beklenen Cyberpunk 2077 yeni nesil konsol sürümü dağıtıma çıktı. Cyberpunk 2077’yi yeni nesil konsollara taşıyan 1.5 sürümü, oyunun oynanışında da önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor.

Yeni nesil konsollar için yapılan iyileştirmeler arasında ışın izleme, dinamik ölçeklendirme yapabilen 4K desteği, daha hızlı yükleme süreleri ve diğer görsel ve teknik iyileştirmeler paketin getirdikleri arasında yer alıyor. Güncelleme PlayStation 5 tarafında uyarlanabilir tetik tuşlarını, dokunsal geri bildirim ve DualSense kumanda hoparlörünün aktivasyonu gibi özellikler getiriyor.

Hem Xbox Series X’te hem de PlayStation 5’te oyunculara performans ve ışın izleme modları sunuluyor. Performans modunda 4K 60 fps çözünürlük desteği sunuluyor. Işın izleme modunda ise 4K 30 fps desteği mevcut. Xbox Series S’te ise 1440p 30 fps desteği performans moduyla sunulacak.

Güncellemenin büyüklüğü her platform için yaklaşık 50 GB. PS5 sahiplerinin en son iyileştirmeleri görebilmesi için manuel olarak yeni PS5 versiyonunu seçmesi ve oyunu yeniden yüklemesi gerekiyor. Hâlihazırda PS4 versiyonu üzerinden oyunu oynayan PS5 sahiplerinin oyunu manuel şekilde kaydetmeleri gerekiyor.

Cyberpunk 2077 yeni nesil konsol sürümü PS5 ve Xbox Series X/S’te 15 Mart’a kadar 5 saat boyunca ücretsiz olarak denenebilecek. Bu süreçte oyunda kaydedilen ilerleme, oyun satın alındığında korunacak. Cyberpunk 2077’yi yeni nesil konsollara getiren CD Projekt Red, bir yandan da The Witcher 3 için çalışıyor. Normalde 2021’de çıkması planlanan oyunun 2022’nin ikinci çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER