Teknoloji

CyanogenMod’da açılacak yeni bir uygulama mağazası yasaklı uygulamaları indirme şansı sunacak

Android’in popüler ROM’larından CyanogenMod’un arkasındaki destekçilerden biri olan Koushik Dutta adlı yazılımcı arkadaş Android Market’ten atılan uygulamaların yer alacağı bir mobil uygulama mağazası üzerinde çalışıyor. Koush, bu mağazaya dair detayları paylaştı.

Hazırlanacak olan bu yazılım mağazasında sadece oyun emülatörleri bulunmayacak. Bunlara ek olarak sesli posta uygulamaları, root işlemini kolaylaştıran uygulamalar ve Google’ın bir şekilde hışmına uğramış ve Android Market ile ilişiği kesilmiş uygulamalar yer alacak. Tam teşekküllü ROM’ların da bu mağazada yer alması muhtemel. Yani, karşımızda jailbreak edilmiş iOS cihazlarında yüklenen Cydia adlı gayriresmi uygulama mağazası benzeri bir Android uygulama mağazası oluşumu olacak.

Koush’un üzerinde çalıştığı bu mağaza sayesinde gayriresmi içeriklere meraklı kullanıcıların şimdiye kadar bulmak için forumları taradığı içeriklerin kolay bir şekilde erişilebilir hâle getirilmesi ve resmi Android Market’te olduğu gibi tek bir tıklatmayla indirilebilir olması amaçlanıyor. Eğer herşey planlandığı gibi giderse, CyanogenMod’un gelecek sürümlerinde bu gayriresmi uygulama mağazasının yer aldığını görebiliriz.

İlgili – Google+ (Koushik Dutta)

İLGİLİ HABERLER