Teknoloji

CyanogenMod kurucusu Steve Kondik Samsung’dan ayrıldı, giderayak TouchWiz’i eleştirdi

Popüler Android ROM’u CyanogenMod’un kurucusu ve baş geliştiricisi, “Cyanogen” rumuzlu Steve Kondik Samsung Mobile’da 19 aydır sürdürmekte olduğu yazılım mühendisliği görevinden ayrıldı. Google+ üzerindeki takipçileriyle durumu paylaşan yazılımcı yazdığı notta Samsung’un yeni Galaxy S4 cihazına değindi, yeni bir şeyler yapmaya karar verdiğinin altını çizdi.

samsung-galaxy-s-ii-cyanogen-mod

Kondik, Samsung’dan ayrılmadan önce eski işvereninin yeni amiral gemisi telefonuyla biraz vakit geçirme fırsatı elde etmiş. Samsung Galaxy S4’ü teknik özellikleri nedeniyle öven ve rekabette çıtayı daha da ileri taşıdığını dile getiren yazılımcı Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzünde yaptığı özelleştirmelerin ise donanım tarafını tamamlayıcı nitelikte olmadığını kaydetti. Android geliştiricisi TouchWiz’in Froyo günlerine geri dönüş hissi yaşattığını vurguladı.

Kondik Ağustos 2011 tarihinde Samsung’a katılmış, görevi “Android’i daha mükemmel hâle getirmek için” kabul ettiğini kaydetmişti. Bir taraftan da CyanogenMod ile ilgili işlerine devam eden yazılımcının Google+’da paylaştığı nottaki yorumlara bakacak olursak ayrılığın kötü şekilde gerçekleşmediğini söyleyebiliriz.

İlgili >> Google+ (Steve Kondik)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER