Teknoloji

Cyanogenmod 9’un HTC One X’e özel versiyonu yayınlandı

htc-one-x-on-inceleme00010

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de satışa sunulan HTC One X‘i Sense 4.0 kullanıcı arayüzüyle kullanmak istemeyenler için bir alternatif belirdi. TripNDroid Mobile Engineering ekibinden TripNRaVeR rumuzlu yazılımcı Cyanogenmod 9’un One X’e özel bir versiyonunu yayınladı. Bu ROM Android 4.0’ın ham sürümüne yakın bir versiyonunu HTC’nin amiral gemisi sıfatını taşıyan akıllı telefonuna getiriyor.

Söz konusu HTC One X ROM’u Cyanogenmod’un sitesi üzerinden duyurulmuş olmasa da, açık kaynak kodlu Cyanogenmod 9’un dosyaları kullanılarak hazırlandı. Ancak bazı donanım bileşenlerinin tam olarak çalışmadığı not ediliyor. Kamera ve Wi-Fi erişim noktası özelliği bunlar arasında yer alıyor. Ayrıca telefonun 3G bağlantısının kurulmasının biraz zaman aldığı da kaydediliyor. Mobil veri iletişimi, telefonla konuşma ve SMS gönderme özelikleriyse düzgün bir şekilde çalşıyor olsa da, Google Play veya üçüncü taraf uygulama desteğinin varolup olmadığı konusunda da net bir bilgi bulunmuyor.

Yazılımcı, Cyanogenmod’un özelleştirilmiş doğasını korumak amacıyla HTC One X’in fiziksel tuşlarını yeniden tasarlamış. Örneğin, çoklu görev butonu Android’in “menü” işlevini görüyor. Bu adm, One X’in ekranının en altında yer alan ve üzerinde yazılım tabanlı menü tuşunu barındıran siyah çubuğu da ortadan kaldırmış. Çoklu görev menüsüne erişmek isteyen kullanıcının daha önce olduğu gibi ana ekran tuşuna bir süre dokunması gerekiyor.

Cyanogenmod’un bu özel One X sürümü sadece Tegra 3 tabanlı versiyonda çalışıyor. Türkiye’de sadece bu versiyon satıldığı için destek konusunda da herhangi bir problem yok.

İlgili – Modaco

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER