Teknoloji

CyanogenMod 9’un başlatıcısı Trebuchet’in alfa sürümü Android 4.0.3 cihazları için yayınlandı

Android cihazlarına özel popüler bir ROM olan CyanogenMod’un Android 4.0 tabanlı yeni versiyonu CyanogenMod 9 için çalışmalar devam ediyor. İlk çalışmaların ürünü Nexus S üzerinde çalışacak şekilde yayınlanmıştı. Zaman ilerledikçe bu yeni sürüm daha fazla Android cihazını destekler hâle gelecek, bununla birlikte yeni özellikler de ROM’a eklenecek. Bunlardan bir tanesi de “Trebuchet” olarak adlandırılan iyileştirilmiş bir uygulama başlatıcısı.

CyanogenMod’un alfa sürümü nebkat adlı bir yazılım geliştiricisi tarafından XDA-Developers forumunda yayınlandı. Her ne kadar ROM hâla alfa sürümünde olsa da, özellik açısından fazla eksiğinin olmadığı göze çarpıyor. Belli bir sayıda ana ekran, arama çubuğunu kaldırabilme özelliği, boyutları ayarlanabilir bileşenler, otomatik döndürmeyi aktifleştirme gibi özellikler hâlihazırda mevcutken daha fazla özelliğin de yolda olduğu dile getiriliyor.

Yukarıda sözünü ettiğimiz Trebuchet şu anda sayısı fazla olmayan Android 4.0.3 yüklü cihazlarda çalışıyor. ABD’de piyasaya çıkan Verizon uyumlu Galaxy Nexus’un bu sürümle çalıştığını bir dipnot olarak düşelim. Bu arada Trebuchet’in yanında geliştirilmiş müzik uygulaması ve dosya yöneticisi gibi özelleştirmelerin de yolda olduğunu da belirtelim.

İlgili – XDA-Developers

İLGİLİ HABERLER