Teknoloji

CyanogenMod 7.1 yayınlandı, uyumlu Android cihazları listesi zenginleşti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Orta ve üst düzey Android kullanıcıları arasında oldukça popüler olan Android ROM’u CyanogenMod’un 7.1 numaralı yeni sürümü yayınlandı. Bu versiyon bir yandan Android 2.3 Gingerbread’in özelliklerini sunarken bir yandan da ek özellikleri Android cihaz sahiplerinin ayağına getiriyor. Bir de aralarında HP TouchPad’in de bulunduğu yeni uyumlu cihazları unutmayalım.

CyanogenMod’un yeni sürümü 70 yeni cihazı destekliyor. Yeni katılan cihazların arasında Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S, HTC Desire S, HTC Incredible S ve tüm Sony Ericsson Xperia cihazları yer alıyor. Aslında Sony Ericsson Xperia cihazlarının tümünün listeye eklenmesinde FreeXperia programının da rolünün olduğunu düşünüyoruz.

CyanogenMod’un yeni versiyonunda fare ve internet bağlantı paylaşımı için geliştirilmiş Bluetooth desteği, uygulama başlatmayı sağlayan hareketler, yepyeni kilit ekranı bileşenleri ve tamemen yeniden yazılmış bir LED bildirim sistemi yer alıyor. Bunun yanı sıra cihaza özel birçok modifikasyon da mevcut. Bu arada Android cihazlarının bir türlü doğru düzgün sunmayı beceremediği ekran görüntüsü alma işlevi de CyanogenMod’un yeni sürümüyle birlikte dahili olarak geliyor.

CyanogenMod’un beta seviyesinde desteklediği cihazlar arasında ise HP TouchPad, HTC Sensation ve LG Optimus 3D yer alıyor. CyanogenMod ekibine göre bu cihazlar için altın sürümü önümüzdeki birkaç hafta içinde yayınlanacak. Size uygun cihazın ROM’unu indirmek ve cihazınıza yüklemek amacıyla gerekli yardım için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

İlgili – CyanogenMod

İLGİLİ HABERLER