Teknoloji

CyanogenMod 11 Alpha Samsung Galaxy S4 desteğiyle geldi

Cyanogen ekibinin Oppo ile işbirliği kapsamında kendi cihazını geliştirdiği söyleniyor, ancak bu durum diğer cihazlara özel ROM’ların geliştirilmesi için yapılan çalışmaları engellemiyor. Android 4.4’in yayınlanması CyanogenMod 11 çalışmalarının da başladığı anlamına geliyor. Yeni sürümle birlikte yeni bir Samsung Galaxy cihazı da kapsama dahil ediliyor.

cyanogenmod-10-logo

Samsung Galaxy S4, CyanogenMod 11’in desteklediği cihazlar arasında bulunuyor. CyanogenMod 11 Android 4.4 KitKat’ı temel alıyor. Google’ın mobil işletim sisteminin adlandırılması tatlı isimlerine göre ilerlerken, Cyanogen sürümleriyse bu isimlerin baş harflerinin alfabedeki sıralarına göre isimlendiriliyor. K, İngiliz alfabesinde on birinci harf olduğu için KitKat tabanlı sürüm de CyanogenMod 11 olarak adlandırılıyor.

Yayınlanan sürüm Alpha sürümü olduğu için içinde hatırı sayılır miktarda hata bulunuyor. Hata listesi içinde şu an için dahili ve harici depolama birimlerine bağlantıda problem, video kayıt yeteneğinin bulunmaması, görüşmek kalitesi, yön çevirmenin çalışmaması, Galeri uygulaması içinde resimlerin görüntülenmemesi, dokunmatik tepkinin varolmaması gibi hatalar da yer alıyor. Anlayacağınız, CyanogenMod 11’in daha epey yolu var.

CyanogenMod 11’i tercih etmeniz için biraz daha zamanın geçmesi gerekiyor. Zaten eğer Cyanogen ekibine yardımcı olmak, onlara hatalar hakkında geri bildirimde bulunmak gibi bir derdiniz yoksa, CyanogenMod 11 Alpha’yı yüklemek gibi bir planınız da yok demektir. Bu arada CyanogenMod 11, Cyanogen ekibinin eklentileri dışında KitKat’ın temel özelliklerini de barındıracak.

İlgili >> GSMarena, XDA-Developers

İLGİLİ HABERLER