Manşetler

Özelleştirilmiş Android ROM’u CyanogenMod 10’un final sürümü yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.1 Jelly Bean tabanlı en son CyanogenMod ROM versiyonu CyanogenMod birçok cihaz için hazır hâle geldi. 10 numaralı yeni versiyon için son birkaç aydır birçok ara ve beta sürümü yayınlanmıştı. Bunların sonucunda nihayet final sürüme erişildi. Final sürüm Samsung Galaxy S II, LG Optimus Black, Samsung Galaxy S III, Galaxy Nexus, Nexus 7’nin de aralarında bulunduğu çeşitli cihazlar için dağıtıma sunuldu.

ROM dosyasının ortalama büyüklüğü 150-160 MB arasında değişirken bunu CyanogenMod web sitesi üzerinden indirmek mümkün. CyanogenMod 10 ile sunulan yenilikler arasında genişletilebilir masaüstü modu, dahili ve root erişimi açık dosya yöneticisi ve desteklenen yeni cihazlar bulunuyor. Eğer sahip olduğunuz cihaz desteklenenler listesinde yer almıyorsa üzülmeyin, çünkü CM ekibi listeye yeni cihazlar eklemek için çalışmaya devam ediyor.

Eğer bir Android cihazına sahipseniz ve biraz deneyiminiz varsa, CyanogenMod ROM’unun tadına bakmak fena olmayabilir. Bu özelleştirilmiş ROM sahip olduğu ek özellik ve ayarlar sayesinde Android cihazından daha fazlasını almanıza olanak sağlıyor.

İlgili >> CyanogenMod, Android Police

İLGİLİ HABERLER