Teknoloji

Cyanogen markasını yeniden şekillendiriyor

cyanogen-logo-020315

Açık kaynaklı işletim sistemi Cyanogen Mod’un arkasındaki şirket olan Cyanogen, kendisini hacker kökenlerinden uzaklaştıracak ve merkeze çekicek marka inşa sürecinin duyurusunu gerçekleştirdi. Yeniden markalandırma hamlesi çerçevesinde logosundaki Android maskotundan ve cam göbeği renginden vazgeçen Cyanogen, yeni logosunda daha açık bir yazı tipini ve basit bir anlayışı tercih etti.

Markasını yeniden inşa etmesine ek olarak, Cyanogen Qualcomm’un bu yılın içinde çıkacak Reference Design (QRD) ürünlerine yazılım hazırlamak için Qualcomm ile işbirliğine gittiğini açıkladı. QRD ürünleriyle akıllı telefon üreticilerinin cihazlarını daha hızlı sevk etmelerine yardımcı olmayı amaçlayan Qualcomm, üreticilere cihazları için baz olacak ürünler sunmayı planlıyor. İki şirket arasında kurulan işbirliği çerçevesinde Cyanogen, Qualcomm 200, 400 ve 600 işlemcilerini taşıyacak referans cihazları için yazılım özellikleri ve arayüz unsurları hazırlayacak.

Bu ortaklık sayesinde Cyanogen’in yazılımı çok daha fazla cihaza ulaşacak. Aynı zamanda üst sınıf telefonlarla ilgilenmeyen bir kitle de Cyanogen ile tanışmış olacak. Cyanogen kurucusu Steve Kondik, işbirliği çerçevesinde düşük donanımlı cihazlardan en yüksek verimi almaya odaklanacaklarını ve giriş seviyesindeki cihazların yazılımları için çıtayı yükselteceklerini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER