Teknoloji

Cyanogen Samsung’da işe alındı, CyanogenMod yaşamaya devam edecek

Samsung’un, Android’in modifikasyonu konusunda nam salmış isimlerden biri olan Steve Kondik’i kendi kanatları altına aldığı ortaya çıktı. Cyanogen olarak bilinen Steve Kondik CyanogenMod 7’nin arkasındaki isim olarak biliniyor.

Samsung’un Cyanogen’i bünyesine katması Google’ın Motorola’yı satın alması kadar Android için önem taşıyor. Ancak Kondik’in Samsung için çalışmaya başlamasından sonra CyanogenMod’a ne olacağı ya da Samsung’un Android cihazlarında CyanogenMod ile ilgili neler göreceğimizi henüz bilmiyoruz. Kondik’in Samsung’da çalışmaya başladığı Facebook sayfasındaki iş bölümünü Samsung Mobil Yazılım Mühendisi şeklinde değiştirmesiyle ortaya çıktı. Kondik’in Facebook sayfası dışarıdaki kullanıcılara açık olmadığı için herkesin bu değişikliği görmesi tabii ki zor. 

Pekiyi, Kondik’in işe alınışı Samsung için ne anlama geliyor? Yukarıda belirttiğimiz gibi hiçbir şey kesimn değil, ancak Samsung’un gelecek TouchWiz sürümlerinde Cyanogen’in getirmiş olduğu yenilikleri görebiliriz. CyanogenMod tarafına baktığımızda ise, Kondik CyanogenMod geliştirici ekibine liderlik etmeye ve onlara yardımda bulunmaya devam edecek. Kondik, Samsung’un geliştirici dünyasında Android üzerine çalışırken edindiği hünerleri gerçek dünyaya aktarması için kendisine izin vereceğini belirtti. Bununla birlikte Kondik’e göre, CyanogenMod’u doğrudan lisanslama gibi bir girişim henüz yok, bunun yerine Samsung Kondik’in hünerlerinden yararlanma ve Android işleitm sistemine dair bilgisini kullanma amacıyla O’nu işe aldı.

İlgili – Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER