Teknoloji

Cyanogen daha açık bir Android için 80 milyon dolar yatırım aldı

cyanogen-logo-020315

Cyanogen, Android’i Google’dan uzaklaştırma yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. Şirket bu amaç doğrultusunda yeni kaynaklardan da yardım alıyor. Daha önce Microsoft’un Cyanogen’e destek olacağı iddia edilse de, bu iddia gerçeğe dönüşmemişti. Ancak Cyanogen; Qualcomm, Twitter Ventures ve Telefonica Ventures gibi yatırımcılardan 80 milyon dolar kaynak sağlamayı başardı.

Cyanogen CEO’su Kirt McMaster, hem donanım üreticilerine hem de dünyanın dört bir yanındaki tüketicilere mobil ekosistemi destekleyen, açık bir bilişim platformu sunma konusunda istekli olduklarının altını çizdi. McMaster, gerçekten açık bir Android için kendilerini destekleyen bir yatırımcı grubunun varlığından duydukları memnuniyetin altını çizdi.

Cyanogen’e yapılan yatırımın başını çeken Premji Invest’in teknoloji yatırımlarından sorumlu yöneticisi Sandesh Patnam, Cyanogen’in dünyanın en büyük üçüncü mobil işletim sistemi olma konusunda emin adımlarla hareket ettiğini ve bu yolda Cyanogen’i desteklemekten ötürü heyecanlı olduklarını söyledi.

Cyanogen’in genişleme hamlesinde “küresel ölçek” terimi büyük önem taşıyor. Cyanogen kendisine zemin oluşturmak için ABD dışındaki ülkelerde ciddi çalışmalar yürütüyor. Android’i daha açık bir işletim sistemi ve ekosisteme dönüştürmek isteyen Cyanogen, bu arzusunu daha önce açık biçimde duyurmuştu. Şirketin bu fonlamayla yetinmemesi ve daha fazla kaynak yaratmak için çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor. Yapılan açıklamada sağlanan paranın Cyanogen’in yetenek havuzunu geliştirmek ve platformu iyileştirme için kullanılacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER