Manşetler

Current Caller ID Android Uygulama İncelemesi

Arkadaşlarının ne yaptığını fazlasıyla merak edenler için sosyal medyanın önemli nimetler sunduğu yadsınamaz bir gerçek. Meraklılar için sosyal medya bir can simidi vazifesi görürken, akıllı telefonların sunduğu bazı özellikler de bu merağı gidermeyi kolaylaştırıyor. Önemli sosyal ağları bir araya toplayan uygulamalar sayesinde kişiler arkadaşlarının farklı sosyal platformlarda yaptığı güncellemeler kullancıya bir arada sunulabiliyor. Bu fonksiyonu gören uygulamalardan biri olan Current Caller ID, söz konusu fonksiyonu farklı bir yol üstünden kullanıcıya sunuyor. Current Caller ID son aramalar ve mesajlar listesi üzerinden kullanıcılara bu bilgileri sağlarken, telefonda en çok kiminle iletişim kurulduğu bilgisini de kullanıcıya sunuyor.

Current Caller ID Android işletim sistemli telefon defterine doğrudan erişim iznine sahip. Uygulama başlatıldığı zaman kullanıcıya var olan üç sosyal ağ seçeneği içinden hangisi ya da hangileri ile entegrasyon sağlamak istediği soruluyor. Halihazırda mevcut seçenekler Facebook, LinkedIn ve Twitter. Sosyal ağların seçiminin ardından bu hesaplara erişimin sağlanması için kullanıcı adı ve şifrelerinin girilerek, uygulamaya erişim izninin verilmesi gerekiyor.

Bu işlemin tamamlanmasının ardından kullanıcılar son arama listelerini bambaşka bir biçimde görme şansına sahip oluyorlar. Son arayanlardan ya da arananlardan birinin üstüne gelindiği zaman o kişi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak mümkün oluyor. Bu bilgiler arasında LinkedIn’dan edinilen iş bilgileri, Facebook’tan edinilen yaşanılan yer bilgisi aracılığı ile o kişinin yaşadığı yere ait hava durumunu, Facebook ve Twitter’da yaptığı son güncellemeler de görülebiliyor.

Uygulamada kişi bilgilerinin sıralandığı ekranda kişilerin bilgilerinin yanısıra, son zamanlardaki arama ve mesaj sayıları da gösteriliyor. Uygulamanın en ilginç kısımlarından birisini de bu rakamlar üzerine inşa edilen istatistik kısmı oluşturuyor. İstatistik sekmesi aracılığı ile kullanıcılar telefonları üstünden en çok kiminle iletişim kurduklarını görebiliyorlar. Bu listeleme işlemi esnasında yapılan ve gelen sesli aramaların yanısıra, cevapsız aramalar, gelen ve gönderilen mesajlar da dikkate alınıyor.  Bu istatistiklerin ardından kullanıcıya en çok iletişime geçtiği üç kişinin listesi sunulurken, dileyen kullanıcılar telefonlarının ana ekranına en çok iletişim kurdukları kişileri yerleştirebiliyorlar. Bu listenin oluşturulması esnasında son üç aydaki iletişim bilgileri baz alınıyor.

Current Caller ID, her şeye tek elden ulaşmak isteyen ve de istatistiklere de ilgi duyanlar için oldukça kullanışlı bir uygulama. Telefonunda bir hızlı arama menüsü oluşturmak yerine bunu telefonundan bekleyenler için de ideal bir araç. Kişi bilgilerine eklediği sosyal unsurlar ile de her şeyi bir araya toplayan Current Caller ID, benzer fonksiyonları tek potada eritmeyi başarmış olması ile dikkat çekiyor ve de takdiri hak ediyor.

İlgli >> Google Play

İLGİLİ HABERLER