Teknoloji

Curiosity’nin Mars’a inişi yeni bir yüksek çözünürlüklü videoya kavuştu

Curiosity’nin Mars’a inişi esnasında çekilen ve NASA tarafından dağıtılan fotoğraflar yüksek çözünürlüklü videolara dönüşmeye devam ediyor. Attitude-FX’te çalışan Daniel Luke Fitch isimli bir görsel efekt prodüktörü NASA tarafından yayınlanan tüm fotoğrafları yüksek çözünürlüklü hale getirerek devasa bir videoya dönüştürdü. Videodaki inişin, Curiosity’nin orijinal inişinden sadece 3 kat hızlı olduğu belirtildi.

Söz konusu videonun yükseklik korkusu olanlarda biraz korkuya yol açacağı kesin. Zira, sadece 50 saniye sürse de videoda Curiosity’nin ufalarak Mars yüzeyine inişini izlemek, bir nevi bungee jumping etkisi yaratabilir.

Curiosity’nin Mars yolculuğu ile ilgili videolar sadece fotoğrafların birleştirilmesi ile oluşturulanlardan ibaret değil. NASA’da yolculuğun ve keşfin değişik aşamalarına ait özel videoları YouTube aracı ile paylaşmaya devam ediyor. Curiosity’nin Mars yüzeyine inişine ilişkin olarak NASA tarafından hazırlanan ”Seven Minutes of Terror- Yedi Dakikalık Dehşet” isimli videoda inişin detayları NASA mühendisleri tarafından paylaşlıyor. Söz konusu videoya ”Yedi Dakikalık Dehşet” adının verilmesinin nedeni ise inişin yedi dakika sürmesi.

İlgili >> YouTube, YouTube

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER