Teknoloji

Curiosity Mars yüzeyinde parlak bir nesne keşfetti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NASA’nın Mars’a gönderdiği insansız uzay aracı Curiosity kızıl gezegendeki araştırmalarına devam ediyor. İnsansız uzay aracı bir süre önce gezegen yüzeyinde kimiler tarafından Mars çiçeği olarak adlandırılan bir nesneye rastlamış, daha sonra bu nesnenin Curiosity’den düşen bir parça olduğu anlaşılmıştı. Bu hayal kırıklığının ardından Curiosity’nin son keşfi gezegen yüzeyindeki bir kayanın üstündeki garip nesneler oldu.

mars-curiosity-070213

Uzay aracının keşfettiği nesnelerin metalik ve parlak bir görünüme sahip olduğu, üzerinde bulundukları kaya ve çevredeki diğer unsurlardan farklı bir yapıda olduğu görülüyor. Bu parlak ve metal objenin 0.5 cm uzunluğunda olduğu tahmin ediliyor. NASA’dan nesnenin ne olduğuna veya nereden gelmiş olabileceğine dair şimdilik bir açıklama gelmezken, ortaya çeşitli teoriler atılmış durumda.

Bir görüş metal tümsekliğin sadece kayanın erezyona daha dayanıklı bir parçası olduğunu öne sürerken, bir diğer görüş de metal materyalin kayanın yüzeyinde yetiştiğini iddia ediyor. Araştırmacılar metalik maddenin tozla kaplı olmadığını ve pürüzsüz olduğunu dile getiriyor. Bu parlak ve metalik nesnenin ne olduğu konusunda farklı fikirleri NASA’dan resmi açıklama gelene kadar sıklıkla duyacağımız kesin.

İlgili >> Science Recorder

İLGİLİ HABERLER