Teknoloji

Mars’ta görev yapan Curiosity’den dünyaya yeni yıl mesajı

Geride kalan 2012’nin en önemli olaylarından bir tanesi hiç şüphesiz NASA’nın Mars’a gönderdiği Curiosity uzay aracının kızıl gezegenin yüzeyine başarılı bir şekilde inmesi ve yüzeyde incelemeler yapmak için gezinmeye başlamasıydı. Geçen yıl Curiosity’nin Mars üzerindeki seyriyle ilgili bayağı bir haber paylaştık, bu yıl da paylaşmaya devam edeceğiz. Dünya 2013’e girerken Mars’ta bulunan Curiosity de komşu gezegenden yeni yıl mesajı geçmeyi ihmal etmedi.

NASA tarafından hazırlanan özel bir yılbaşı kutlaması klibi New York’un Times Meydanı’nı dolduranlar yeni yıla girmeye hazırlanırken gösterilmeye başlandı. Times Meydanı’nı çevreleyen binaların bir tanesinde bulunan rengarenk dev ekran üzerine yansıtılan klipte Curiosity’nin dünyaya gönderdiği yeni yıl mesajı yer alıyor. Yazının devamında bulacağınız bu video aslında oldukça basit bir şekilde hazırlanmış, fazla etkileyici bir tarafı yok, ancak geçen yıldan kalan önemli bir anı olması bakımından böyle bir klip görmek tahmin ediyoruz ki Times Meydanı’nda yeni yıla girenleri memnun etmiştir.

Curiosity’nin 2013 dünya yılında Mars’taki faaliyetleri bir hayli yoğun geçecek. Gezegen üzerinde en azından mikrobiyolojik seviyede yaşamın izlerini arayan Curiosity Sharp Dağına tırmanmak için azimli yolculuğuna devam ediyor. NASA’nın Curiosity projesinden sorumlu ekibin belirttiğine göre bu yolculuk dokuz dünya ayı alacak, bu esnada gerçekleştirilecek düzenli duraklamalar esnasında da Curiosity çeşitli örnekler toplayacak ve testler gerçekleştirecek. Bu arada Curiosity yavaşça tırmanmaya başlamadan önce yeni yazılımın yüklenmesi için kısa bir süre bekleyecek.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER