Teknoloji

Curiosity Mars bulutlarının fotoğrafını gönderdi

curiosity mars

NASA’nın Curiosity uzay aracı, Mars üzerinde pek fazla yaşanmayan bir anı yakaladı ve fotoğrafladı. Kızıl gezegende bulutlu bir günü gösteren fotoğraflar, NASA tarafından yayınlandı. Buz kristallerinin ışığı yansıtması nedeniyle parlayan bulutlar ocak ayının sonları itibarıyla Curiosity’nin çalışma sahasının üzerinde görülürken, Mars’ın atmosferinin inceliği bulutların oluşumunu özel kılıyor.

Curiosity ekibi, bulutların kızıl gezegen için olağan değerlerden daha yüksekte olduğuna da dikkat çekti. Normal şartlar altında gezegendeki bulutların yüksekliği 60 kilometreyi geçmiyor. Bu nedenle görülen bulutların donmuş karbondioksitle oluşan kuru buz bulutları olabileceği ve Mars’ın gökyüzü konusunda daha fazla fikir verebilecekleri belirtiliyor.

NASA’dan yapılan açıklamada bulutların en kolay şekilde Curiosity’nin siyah-beyaz navigasyon kamerasıyla görüldüğü, ancak parlaklığının en iyi şekilde renkli kamerayla yansıtıldığı belirtildi.

curiosity marsCuriosity, Mars macerasında daha önce başka dikkat çekici olaylara da tanıklık etmişti. Ancak bu son paylaşım, Mars’ın dinamik yapısının sürekli değişebileceğini göstermesi açısında önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER