Bilim

Cumhurbaşkanlığının koronavirüse özel bilgi sitesi yayında

cumhurbaşkanlığı koronavirüs sitesi

Koronavirüs salgınının dünya çapındaki seyrini detaylı biçimde takip etmek isteyenler için Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi özel bir site hazırladı. Koronavirüs COVID-19 özel sitesinde ülke bazındaki tanı, iyileşen ve ölüm sayılarını detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Haberi yayına hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde, siteye göre dünya çapındaki aktif tanı sayısı 600 bini aşmış durumda. Türkiye’de ise 5 bin 698 vaka ve 42 iyileşen hasta bulunuyor. Ölen hasta sayısı da 92 olarak veriliyor.

Sitede vakaları, iyileşen veya hayatını kaybeden hastaları harita üzerinde ülke ülke görmeniz de mümkün. Eğer bir ülkede belirli bir kategori altındaki sayı yüksekse, haritadaki çemberin büyüklüğü daha da artıyor. Türkiye’nin yanı sıra diğer ülkelerin de koronavirüs istatistikleri de detaylı biçimde veriliyor.

Öte yandan, vaka sayısı ve diğer verileri şehir bazında açıklayan ülkeler için şehir bazında da bilgi gösterimi yapılıyor. Türkiye’de il bazında vaka sayısı verilmediği için bu alan Türkiye için boş durumda. Ancak ABD ve Çin gibi ülkelerde hangi şehirde ne kadar vaka bulunduğunu görebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı koronavirüs sitesi bölümleri

Sitedeki Tarihçe bölümünde ise dünya genelinde veya ülke bazında koronavirüs vakalarının, iyileşen veya ölen hastaların nasıl seyir izlediğini grafiklerle görebilirsiniz. Karşılaştır bölümü ise ülkelerin koronavirüs ile mücadelesini grafikler üzerinde karşılaştırmalı biçimde görebilirsiniz. Her iki bölümde de tarih aralığını seçerek daha dar zaman penceresinde bilgi çekimi yapmak da mümkün oluyor.

Ölüm Oranları bölümünde her bir ülkedeki vaka ve ölen hasta sayıları veriliyor. Aynı zamanda bunların birbirine oranı da ülke ülke listeleniyor. İlk Tespitler bölümü de hangi ülkede ilk vakanın, ilk ölümün ve ilk iyileşen hastanın ne zaman tespit edildiği tablo hâlinde sıralı biçimde veriliyor.

Sade ve anlaşılır tasarımı ve grafiklerle bilgi çekebilme imkanıyla Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan site, koronavirüs ile ilgili bilgi elde etmek isteyenler için yararlı bir kaynak olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER