Teknoloji

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi YouTube kanalı açıldı

recep tayyip erdoğan youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışı dün haber verilen resmi YouTube kanalı yayın hayatına başladı. Twitter, Facebook, Instagram gibi ortamlarda aktif şekilde bulunan ve yüksek takipçi sayılarına ulaşan Erdoğan, giderek daha fazla ilgi gören YouTube’a da adım atmış oldu.

Erdoğan Dijital Medya kanalından resmi olarak duyurusu yapılan Recep Tayyip Erdoğan YouTube kanalı haberi hazırladığımız sırada 24 bin civarında abone barındırıyordu. Kanala bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kanalın ilk içeriği ise “G20 Osaka Liderler Zirvesi Basın Toplantısı” başlıklı video oldu. Kanalda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt içi veya yurt dışındaki gezi, temas veya etkinliklerinin videolarının yer alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya kullanımı konusunda aktif. Özellikle Twitter’ı aktif bir şekilde kullanıyor. 13,9 milyon civarındaki abonesiyle Twitter’da en çok takipçisi bulunan siyaset insanlarından bir tanesi. YouTube kanalının abone sayısının artırılmasında da bu hesabın gücünden paylaşılacaktır. Zaten, ilk videoya da Erdoğan’ın resmi hesabı @RT_Erdogan üzerinden paylaşılan bir tweet üzerinden bağlantı verilmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan YouTube kanalını büyütmek için sosyal medya gücü kullanılacaktır

YouTube giderek büyüyen ve etkisini daha da artıran bir sosyal ortam olarak dikkat çekiyor. Farklı konu ve kategorilere eğilen kanallar yüksek abone sayılarına ulaşıyor. Birçok profesyonel programcının da kendi kanallarıyla takipçilerine doğrudan ulaşma yoluna gittiğini görüyoruz. Üstelik Twitter, Facebook veya Instagram gibi ortamlarda yüksek takipçi veya beğenen sayısına ulaşmış kişi veya hesapların da bu güçlerini YouTube’da değerlendirmeyi tercih ettiğini görüyoruz. Siyaset insanları da bu grubun içinde yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan YouTube kanalıyla aynı yoldan ilerliyor. Kanalın abone sayısının diğer sosyal ağ kanallarından da desteklenmesiyle birlikte kısa sürede artacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER