Teknoloji

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk arasında videokonferans görüşmesi

recep tayyip erdoğan elon musk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan perşembe günü, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk ile bir videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi. T.C. Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabının paylaşımına göre görüşmede, Türkiye’deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uydu ve uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine ilişkin hususlar ele alındı.

Elektrikli otonom araçlar ve dijital ekonomi konularının da konuşulduğu videokonferans görüşmesinde, uzun dönemli yatırımlar ve mevcut iş birliğini geliştirecek adımlar değerlendirildi. Ayrıca Türkiye’nin yerli elektrikli aracı TOGG’un lityum bataryaları konusunda atılabilecek ortak adımlar da masaya yatırıldı.

SpaceX’in faaliyet alanına giren uzay teknolojileri de videokonferans görüşmesinin gündem maddeleri arasında yer aldı. Türkiye’nin SpaceX aracılığıyla bu yılın ocak ayında uzaya fırlattığı TÜRKSAT 5-A uydusunun ardından TÜRKSAT 5-B uydusunun uzaya fırlatılma süreci de görüşüldü.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin Millî Uzay Programı kapsamında yaptığı diğer çalışmalara da dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER