Manşetler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Amerikan elektronik ürünlerine boykot çağrısı

recep tayyip erdoğan
recep tayyip erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

ABD ile yükselen tansiyon, sadece artan dolar nedeniyle ithal edilen teknolojik ürünlerin fiyatlarının artmasına yol açacak gibi görünmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı bir konuşmada ABD kaynaklı teknoloji ürünlerine boykot uygulanabileceğinin işaretlerini verdi. Erdoğan, bundan bahsederken de iPhone’u örnek gösterdi.

AK Parti’nin 17’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ankara’da; Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium’da düzenlenen İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu’nda ABD ile yaşanan krizle ilgili olarak çok önemli bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. ABD’nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone‘u varsa öbür tarafın da Samsung‘u var, Venüs var, Vestel var. Dolayısıyla biz kendimize yeteceğiz. Dışarıya para verip yaptırdığımız her işin daha güzelini yapıp biz dışarıda servis edeceğiz. Bu millet bunları yapmaya muktedirdir.” şeklinde konuştu.

“Dünyaya, yüksek teknolojiye, markaya, tasarıma dayalı ürünler satıyor olacağız”

Öte yandan Erdoğan 2023 yılı hedefleriyle ilgili olarak, “Üretimimizle, markalarımızda dünyada hak ettiğimiz yeri aldığımızda, cari açık enflasyon faiz diye bir sorun kalmayacak. Dünyaya, yüksek teknolojiye, markaya, tasarıma dayalı ürünler satıyor olacağız. Savunma sanayiinde kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanında dostlarımıza da el uzatır hale geleceğiz.” diyerek sözlerine eklemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra, ABD menşeli ürünlerle ilgili nasıl bir yol izleneceğini göreceğiz. Bu ürünlerin ithalatına doğrudan yasak getirilebileceği gibi; artırılacak vergilerle maliyetinin artması ve dolayısıyla o ürünlere olan talebin düşürülmesi de söz konusu olabilir.

İLGİLİ HABERLER