Teknoloji

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeni yılın ilk günü Instagram hesabını açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmasıyla biliniyor. Başta Twitter olmak üzere YouTube, Flickr ve YouTube’u kullanan Abdullah Gül yeni yıla sosyal medya faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek girdi. 2012 yılının yükselen yıldızlarından olan Instagram artık Türkiye Cumhurbaşkanına da ev sahipliği yapıyor.

Twitter’da yaklaşık 2 milyon 600 bin takipçisi bulunan Gül bu sayıyla Twitter’da hesabı bulunan devlet yöneticileri arasında önemli bir yere sahip. Cumhurbaşkanı Twitter üzerinde kendisi de çeşitli aralıklarla tweet geçerek bu hesabı sadece danışmanlarının değil, kendisinin de yönettiğini belli ediyor. Facebook tarafında da 700 bine yakın bir hayran sayısı bulunuyor ve buradan da hem Cumhurbaşkanının etkinliklerinden fotoğraflar hem de cumhurbaşkanlığının resmi web sitesi üzerinden haberler paylaşılıyor.

Abdullah Gül’ün sosyal medyadaki son durağı olan Instagram üzerinde bir hesap açıldığı Twitter üzerinden geçilen özel bir tweet ile duyuruldu. Hemen ardından Gül’ün 2012 yılında en çok beğendiği kareler Instagram üzerinden paylaşıldı. Bu sosyal ağda yapılan paylaşımların tweet’leri Twitter üzerinden de geçildi. Tabii ki, Instagram artık Twitter cards desteği sunmadığı için bu fotoğrafları görmek isteyen Twitter takipçilerinin tweet’lerde yer alan Instagram bağlantılarına tıklayıp fotoğrafları sosyal ağın web sitesinde görmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Instagram hesabını duyurmasının ardından takipçi sayısı da hızla artıyor. Daha ilk günden 10 bine yakın takipçi edinen Gül’ün ilerleyen günlerde Instagram’ın yüksek takipçi sayısına sahip üyelerinden biri olması da kuvvetle muhtemel.

İlgili >> Instagram

İLGİLİ HABERLER