Dünyayı giderek daha fazla etkileyen koronavirüs salgını kapsamında ülkemizde alınan tedbirler arasına camilere yönelik yeni tedbirler eklendi. Geçtiğimiz haftadan beri yoğun şekilde konuşulan, cuma namazı ve cemaatle kılınan namazlarla ilgili bir önlem alınıp alınmayacağı konusuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir açıklama yaptı.
Erbaş, cuma namazı başta olmak üzere, cami ve mescitlerde cemaatin toplu şekilde kıldığı namazlara ara verileceğini kaydetti. Camilerin ise açık kalacağını ve isteyenlerin münferit şekilde namazlarını kılabileceklerini de dile getirdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

NASA X-59 sessiz süpersonik uçuşlar için gerekli koşullara ulaştı

Araştırmacılar havadan su üreten giyilebilir kumaş geliştirdi

NASA’dan Artemis III açıklaması: Ay’a gidecek dört isim belli oldu

NASA astronotları Ay’da Prada tasarımı özel giysi giyecek

NASA’nın yeni uzay teleskobu için geri sayım başladı
Hürriyet‘in haberine göre Erbaş, “Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir.Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir.” dedi.
Geçtiğimiz perşembe günü Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan koronavirüs tedbirlerinin sonrasında cuma namazı ile ilgili tartışmalar özellikle sosyal medyada sıklıkla dönmüştü. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, geçen cuma günü bir açıklama yaparak, hastalığın yüksek oranda etkilediği, riskli grup içinde yer alan kişilerin cuma namazı yerine evlerinde öğle namazı kılabileceklerini dile getirmişti.
⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


