Eğlence

Crysis 4 tanıtım videosu ile yeni oyunun işareti verildi

crysis 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Crytek, Twitter hesabından yayınladığı kısa bir tanıtım videosunda uzun süredir devam eden Crysis serisine yeni bir oyunun ekleneceğinin haberini verdi. “Yolculuğa katıl. Kahraman ol,” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir slogan taşıyan videoda büyük bir “4” rakamı gösteriliyor. Duyuru, Crysis serisinin 19 Şubat 2013’te piyasaya sürülen son numaralı girişi olan Crysis 3‘ün yayınlanmasından neredeyse dokuz yıl sonra geldi.

Resmi Crysis 4 tanıtım videosu, Crytek Çin’in, Çinli sosyal medya sitesi BiliBili’deki bir yayında, daha erken saatlerde oyunla ilgili haberleri doğrulamasından birkaç saat sonra geldi. Artık silinmiş gibi görünen sosyal medya ağı gönderisinde, “‘Crysis 4‘ projesi onaylandı, yeni bir nano savaş alanı açılıyor!” şeklinde Türkçeleştirilebilecek bir mesaj yer alıyordu.

Crysis üçlemesi genel olarak iyi yorumlarla karşılanmış olsa da, mirasının büyük bir kısmına, ilk oyunların en iyi şekilde görünmesi için güçlü bir oyun bilgisayarı gerektirmesi konusundaki ününün hâkim olduğunu söylemek doğru olur. Sistem gereksinimlerinin yüksekliği, 2007 yılında Crysis‘in ilk oyunu piyasaya çıktığında, bunun yalnızca en güçlü oyun bilgisayarlarının maksimum ayarlarında çalıştırabileceği anlamına geliyordu. Şimdi de “Crysis‘i çalıştırabilir mi?” internetin ve sosyal medyanın eğlencelerinden biri hâline gelecek gibi görünüyor.

Crytek’in tanıtım videosunda Crysis 4‘ün ne zaman yayınlanacağı veya hangi platformlarda yer alacağı hakkında bilgi yok. Ancak oyunun PS5 ve Xbox Series X gibi mevcut nesil konsolların yanı sıra PC’lerde de oynanabileceğini düşünmek mantıklı görünüyor. Bu arada seriyi yakalamak isterseniz, 2021’de çıkmış olan Crysis Remastered başlangıç için isabetli bir alan gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER