Teknoloji

Crypto.com büyük kripto para hırsızlığını doğruladı

crypto.com

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Crypto.com, 17 Ocak’ta gerçekleştirilen saldırı sonucunda değeri 30 milyon doları aşan Bitcoin ve Ethereum’un çalındığını doğruladı.

Saldırının gerçekleştiği şirketin CEO’su Kris Marszalek tarafından da kabul edilmişti. Crypto.com’a saldırının ardından iletişim sürecini yeterince şeffaf yürütmediği gerekçesiyle de sert eleştiriler gelmişti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, izinsiz olarak 4836.26 ETH ve 443.93 BTC çekildi. Bunlara ek olarak, çalınan diğer kripto paraların toplam değerinin de 66200 dolar olduğu belirtildi. Şirket, 483 kullanıcı hesabının saldırıdan etkilendiğini ve bu kullanıcıların zararlarının karşılandığını da açıkladı.

Crypto.com’un açıklamasında saldırının neden oldukları konusunda bilgi verilse de, nasıl gerçekleştiği konusunda detay paylaşılmadı. Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “17 Ocak 2022’de Eşgüdümlü Evrensel Zaman’a (UTC) göre saat 00:46’da Crypto.com’un risk gözetleme sistemi az sayıda kullanıcı hesabında izinsiz aktiviteler tespit etti. Bu hesaplarda işlemciler çift aşamalı doğrulama onayı olmadan gerçekleşti. Durumun tespitinin ardından ekipler kısa süre içinde olayı incelemeye aldı. İnceleme süresince platformdan para çekişi durdurulurken, etkilenen hesapların kontrolü yeniden sağlandı ve zararları karşılandı.”

Saldırının ardından çift aşamalı doğrulama sistemini yeni bir mimariye taşıyan Crypto.com, tüm müşterilerinin yeni mimariye geçişini zorunlu tutuyor.

Crypto.com, saldırıya uğrayan ilk kripto para borsası değil. Kripto para ekosisteminin devasa büyümesi, kripto para borsalarını da bu saldırıların hedefi hâline getirmişti. NBC’nin analizine göre, 2021’de yapılan 20’den fazla borsa saldırısında hırsızlar 10 milyon doları aşkın kâr etti. Altı olayda ise çalınan fonların değeri ise 100 milyon doları buldu.

İLGİLİ HABERLER