EğlenceTeknoloji

Crossy Road Castle Apple Arcade’in en yeni özel oyunu

crossy road castle apple arcade

Apple’ın Apple Arcade adlı abonelik tabanlı mobil oyun servisine katılan en son oyun Crossy Road Castle oldu. Bu oyun daha önce Crossy Road adıyla bildiğimiz sürekli hareket oyununun geliştiricisi Hipster Whale’dan geliyor.

Oyun stüdyosu 2014 yılında sonsuz hareket oyunu Crossy Road’u çıkarmıştı. Bu oyun hem bir mobil oyun olarak hem de Apple’ın tvOS platformundan erişilen bir akıllı TV oyunu olarak epey ilgi görmüştü. Şimdi Hipster Whale yepyeni bir oyunla geri geliyor. Ancak bu oyun ilk oyunun takipçisi olmaktan daha çok, onun içinden çıkan bir oyun olma özelliğini taşıyor. Ancak aynı sanatsal tasarım ve karakterler kullanılıyor.

Crossy Road Castle oyunu da sonsuz hareket oyunu niteliğini taşıyor. Ancak araçlarla dolu yollarda karşıdan karşıya geçmek yerine, çok yüksek bir kule boyunca, engeller ve düşmanlara karşı ilerlemeye çalışıyorsunuz. Seviyeler izlenen yola göre oluşturuluyor. Hipster Whale, kilidi açılacak birçok eşya ve aracın bulunduğunu söylüyor. Orijinal oyunda olduğu gibi rengarenk hayvan karakterlerini toplayabilirsiniz.

Crossy Road Castle’ı aynı anda dört oyuncu birlikte oynayabiliyor. Oyunu dokunmatik kontrollerle veya oyun kumandası ile oynamak da mümkün.

Eğer Apple Arcade abonesiyseniz, Crossy Road Castle’ı herhangi bir ek ücret ödemeden oynayabilirsiniz. Abone değilseniz, aylık 34,99 TL’lik ödemeler karşılığında bu servise abone olabilirsiniz. Ayrıca Apple, ilk 1 aylık Apple Arcade erişimini ücretsiz olarak sunuyor.

İLGİLİ HABERLER