Teknoloji

Creative’den OEM ve geliştiricilere Android tabanlı Zii EGG platformu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

creative-zii-egg-2Creative’in geçtiğimiz günlerde FCC’nin onayına sunduğu Zii EGG adlı mobil cihaz şirketin birkaç senedir yaşadığı sıkıntıyı atmak için yola çıkmaya hazır. Şirket Zii EGG’in varlığını onayladı. Yeni “Plaszma” platformu üzerinde çalışan bu mobil cihaz geliştiricilere hem Plaszma hem de Android üzerinde uygulama geliştirme imkanı tanıyacak.

Şimdilik Zii EGG geliştiricileri ve OEM’leri hedefliyor. Creative’in ZMS-05 yongası üzerinde Android’i çalıştıran bu sistemin zaten donanımı başlı başına etkileyici. Ön ve arka yüzünde kamera barındıran Zii EGG, HD video oynatma, 1080p video çıkışı, OpenGL ES desteği, X-Fi ses işleme, 32 GB dahili bellek ve SD yuvası gibi özelliklere sahip. WiFi, GPS, Bluetooth 2.1+EDR, 3 boyutlu hareket ölçeri de unutmayalım. 320 x 480 çözünürlüklü ekranın büyüklüğü yeterli gibi duruyor, kapasitif çoklu dokunma desteği ise ekranın en büyük artılarından.

Ancak, Creative Zii EGG’in en büyük eksisi hücresel ağ desteğine sahip olmaması. Umarız bu açıklık da birileri tarafından kısa zamanda kapatılır. Zii EGG temelde bir geliştirici platformu ancak Creative bu platformun pazara hazır olduğunu, OEM’lerin bu ürünü piyasaya sunabileceğini belirtiyor. Umarız OEM şirketlerinden birisi bu güzelim cihaza 3G desteği eklemeyi akıl eder. Böylelikle çok doğru bir iş yapmış olur. Zii Plaszma Starter Kit adı verilen Zii EGG paketi 400$’a satılacak. İlgilenenler için Zii EGG’in videosu yazının devamında yer alıyor.

Video: Creative Zii EGG

İlgili – Zii

İLGİLİ HABERLER