Teknoloji

Adobe Spark şimdi Creative Cloud Express olarak yeni özelliklerle yola devam ediyor

adobe creative cloud express

Adobe, tam donanımlı profesyonellere göre daha fazla sayıda potansiyel içerik oluşturucu kitlesi olduğunu biliyor. Bu nedenle daha güçlü araçlarından bazılarını amatör tasarımcılara açmayı hedefleyen yeni bir uygulama sunuyor. Creative Cloud Express adlı uygulama, görüntü ve video düzenleme araçlarının temel sürümlerini sunarak, kullanıcıların katmanlarla, yapay zeka efektleriyle ve devasa bir yazı tipi kitaplığıyla çalışmasına olanak tanıyor. Üstelik bunların tümü, özelliklerin kullanımını kolaylaştırması beklenen basitleştirilmiş bir arayüzle birlikte geliyor.

Adobe’nin baş ürün sorumlusu Scott Belsky, The Verge sitesine verdiği demeçte, “Birçok insanın basit ve daha erişilebilir bir şeye ihtiyacı var ve bu müşteriler giderek önce içerik ve süreçten çok sonuçlara odaklanıyor.” dedi. Creative Cloud Express, yeni kullanıcıların Adobe’nin Photoshop gibi daha yetenekli araçlarının öğrenme sürecine katlanmak zorunda kalmayacakları ve hızlı bir şekilde iyi görünen bir şey yapabilecekleri şekilde tasarlandı.

Uygulama, sosyal medya yöneticileri, küçük işletme sahipleri ve tanıtacak bir şeyleri olan ancak grafik tasarımda profesyonel olmayan herkes için tasarlanmış gibi görünüyor.

Başlarken, farklı amaçlar için hazırlanmış önceden tasarlanmış şablonlar arasından seçim yapabilirsiniz. El ilanı, Facebook gönderisi, Instagram hikayesi, YouTube küçük resmi, restoran menüsü, kitap kapağı şablonlar bulunuyor. Bir şablon seçtikten sonra, içindeki tüm özellikleri ayarlayabileceksiniz. Yukarıdaki eğitim videosunda, metni nasıl düzenleyebileceğiniz, Adobe’nin stok görsel kitaplığından yeni varlıkları nasıl içe aktarabileceğiniz ve nasıl animasyon ekleyebileceğinizi gösteriyor. Akıllı bir özellik, bir stok fotoğraftaki arka planı otomatik olarak kaldırarak görüntünün yalnızca öznesine odaklanılmasını sağlıyor.

Uygulamayı kullanmaya başlatmak ücretsizdir, ancak Adobe Stock görüntülerine erişim gibi ek özellikler aylık 9,99 ABD doları abonelik karşılığında sunuluyor. Birçok Creative Cloud planının mevcut aboneleri de bu imkanlardan ek ödeme yapmadan yararlanabiliyor. Creative Cloud Express pazartesi günü açıldı; Adobe Spark‘ın yerini almış oldu. iOS, Android ve web’de mevcut.

Belsky, bu çıkışı Adobe’nin en güçlü araçlarının tümünün erişilebilir sürümlerini oluşturmaya yönelik bir adım olarak görüyor. “Umarım ekiplerime söyleyebilirim; ne yaparsanız yapın, bu After Effects veya Premiere Pro için harikadır, bunun herkesin erişebileceği hafif ve erişilebilir bir sürümünü bulun ve yalnızca yaratıcı profesyonellerin aksine herkesin erişebileceği yenilikler sunmaya başlayın.”

İLGİLİ HABERLER