Eğlence

Crazy Taxi: City Rush: Çılgın bir taksi yolculuğu için kemerlerinizi bağlayın

crazy-taxi-1

Mobil oyunlar ile konsol ve masaüstü oyunları arasındaki fark her geçen gün azalıyor. Akıllı cihazların gelişimine paralel olarak, mobil oyunların kalitesi de önemli ölçüde artmış durumda. Artık konsollar için hazırlanan pek çok oyun mobil platformlarda da oyun severlerle buluşuyor, büyük yayıncıların planlarında mobil oyunlar ciddi bir yer tutuyor. Oyun sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Sega da mobil platformlara özel hamleler yapan yayıncılar arasında yer alıyor. iOS için hazırladığı Crazy Taxi: City Rush, Japon şirketinin bu yönde attığı en yeni adım olarak göze çarpıyor.

crazy-taxi-2

Kısa süre içinde önemli bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran Crazy Taxi: City Rush ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak oyuncuların oyun içindeki bazı unsurların kilidini kaldırmak veya daha hızlı seviye atlamak için uygulama içi satın alma özelliklerinden faydalanması gerekebiliyor. Crazy Taxi: City Rush’ı oyuncular kendi özel kimliklerini oluşturarak oynayabiliyor. Bu noktada kimlik oluşturma işinin sadece bir kullanıcı adı oluşturmaktan ibaret olduğunu belirtmek gerekiyor. Oyuna sosyal bir boyut katma görevini ise Facebook ve Game Center üstleniyor. Facebook entegrasyonunu aktif hâle getiren oyuncular gerçek isimleriyle oyunu oynayabiliyor aynı zamanda Crazy Taxi: City Rush oynayan Facebook arkadaşlarıyla iletişime geçebiliyor. Oluşturulan kullanıcı kimliğinin oyunda yönetilen karakterin adı olmadığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

crazy-taxi-3

Crazy Taxi: City Rush’ta oyunculara birkaç şöför karakteri sunuluyor. Seçim ekranında bu şöförlere dair özellikler de oyunculara aktarılıyor. Oyunun başlangıcında sadece Vincent Cruz ve Maria Del Rey karakterleri seçilebiliyor. Seviye atladıkça farklı karakterleri de kontrol etmek mümkün oluyor. Karakter seçimin ardından oyundaki taksi durağının sahibi olan Gena oyuncularun karşısına çıkıyor. Crazy Taxi: City Rush’ın geçtiği Bay City’ye dair bilgileri oyunculara Gena aktarıyor.

crazy-taxi-4

Artık hemen hemen her oyunda yer alan özel bilgilendirme seansı Crazy Taxi: City Rush’ta da bulunuyor. Oyunun temeli araba kullanmak için bu seansı “test sürüşü” olarak nitelemek yanlış olmayacaktır. Gena’nın taksisiyle gerçekleştirilen test sürüşünde oyunculara oyun kontrolleri hakkında bilgi veriliyor ve şerit değiştirme, dönme, durma, yön değiştirme gibi hareketleri nasıl yapacakları anlatılıyor. Test sürüşünün ardından Gena’nın sürüşte yardımcı olma dönemi sona erse de, Gena oyun içinde yükseltmeler ve görevler konusundaki rehberlik görevini sürdürüyor.

crazy-taxi-5

İlk sürüşte verilen görev başarıyla tamamlandığı takdirde oyuncular ikinci seviyeye yükseliyor ve bu seviyeye geçerken ceplerini önemli ölçüde dolduruyor. Böylelikle kendilerine ait bir araba almaları mümkün oluyor. Seviye atladıkça arabada görsel değişiklikler yapılabiliyor, aynı zamanda performans da artırılabiliyor. Oyuncular isterlerse garajlarına yeni bir araba da ekleyebiliyor. Görevler esnasında toplanan paralar da yeni araba veya aksesuar satın almak ve modifikasyon yapmak için kullanılıyor. Benzin ihtiyacını karşılamak için de oyunculara çeşitli seçenekler sunuluyor.

crazy-taxi-6

Crazy Taxi: City Rush’ta oyuncular sık sık video reklamları çıkıyor. Uygulama içi satın alma özelliğini kullanarak bu reklamlardan tamamen kurtulmak mümkün. Oyun ilk oynanmaya başladığı zaman oyunculara indirimli olarak sunulan başlangıç pakedini satın alanlar hem reklamlardan kurtulabiliyor hem de ekstra oyun içi paraya sahip oluyor. Taşınan yolcuların artması ve oyunda belirlenen başarıların yerine getirilmesi de oyunculara ekstra kaynak sağlıyor.

crazy-taxi-7

Oyunda belli bir ilerleme kaydedildikten sonra oyunculara ilginç görevler ve imkanlar veriliyor. Örneğin Bay City sokakları bir tankla dolaşılabiliyor veya aracı kullanması için bir şöför kiralanabiliyor. Kiralama süresi ise oyuncuların sahip oldukları pırlanta sayısına göre değişiyor. Pırlanta sayısını para harcamadan artırmanın en kısa yolu ise seviye atlamak.

crazy-taxi-8

Crazy Taxi: City Rush fazla uzun sürmeyen, kullanıcıları yormayan; ancak oldukça eğlenceli seviyeleriyle oyun severlere keyifli vakit geçirme imkanı sunuyor. Geniş karakter yelpazesi, özel müzikleri, kolay dolaşımı ve genel temasıyla Crazy Taxi: City Rush özenle hazırlanmış bir oyun olduğunu hemen belli ediyor.

İLGİLİ HABERLER