Teknoloji

Craig Wright gizemli Bitcoin mucidinin kendisi olduğunu iddia etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

craig wright bitcoinSanal para birimi Bitcoin’in kurucusunun kim olduğu sorusu sıklıkla gündeme geliyor. Bu sorunun cevabı konusunda ortaya zaman zaman çeşitli iddialar atılıyor. Craig Wright ismi de sanal para biriminin mucidi olduğu öne sürülen isimlerden biriydi. Wright, söz konusu iddiayı daha önce reddetse de, sonunda sanal para biriminin kendi keşfi olduğunu kabul etti. BBC’de yer alan habere göre, Wright iddiasını destekleyecek teknik detayları da ortaya koydu.

Bitcoin topluluğunun sözüne değer verilen üyeleri de Craig Wright’ın iddiasını destekledi. Sanal para biriminin nasıl işlediği halen tam olarak çözülememiş olsa da, para birimini kimin keşfettiği asıl merak konusuydu. Bitcoin’in kurucusu uzun süredir kamuoyunda Satoshi Nakamoto ismiyle anılıyordu. Wright, kimliğini açıklama gerekçesi olarak kendisinin ve çevresindeki insanların gizliliğini yeniden sağlama isteğini gösterdi.

Craig Wright Bitcoin ile ilgili olarak gösterdiği kanıtlarla BBC’yi ikna etmişe benziyor. Wright’ın açıklamalarının yayınlandığı bir diğer platform olan The Economist ise daha ihtiyatlı bir tavır takınıyor. Şüpheci yaklaşımı elden bırakmayan dergi, “Bitcoin’i kimin icat ettiği konusunda ortada daima bir şüphe olacak.” ifadelerini kullandı. Wright, üne ve şöhrete kavuşmak için çaba göstermediğine kamuoyunu ikna etme konusunda ise önemli mesafe kat etmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER