Teknoloji

Apple başkan yardımcısı Craig Federighi: Touch ID de birden fazla kullanıcı için tasarlanmamıştı

touch id

craig federighiApple en yeni akıllı telefonu iPhone X’da parmak izi tanıma çözümü Touch ID’yi rafa kaldırmış ve yerine yüz tanıma teknolojisi Face ID’yi yerleştirmişti. Touch ID’ye birden fazla parmak izi kaydetmek mümkünken, Face ID’ye sadece bir yüzün kaydedilebilmesi cihazları sadece tek kişinin kontrolüne bırakmıştı. Bu durumun bazı kullanıcılar tarafından eleştirilmesine Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi yanıt verdi.

Touch ID’de bazı kullanıcılar çok güvendikleri kişilerin parmak izlerini de cihazlarına kaydedebiliyor ve o kişinin telefonun kilidini açmasını sağlayabiliyor. Face ID’de ise böyle bir imkân bulunmuyor. Eşine, çocuğuna, kardeşine veya ebeveynlerine çok güvenen iPhone X sahipleri bu imkânın sunulmasını beklese de, Federighi’nin açıklaması bunun kısa vadede pek olası olmadığını gösteriyor.

Reddit’te konu üzerine bir açıklama yapan Federighi, şu ifadeleri kullandı: “Hâli hazırda Face ID’nin tek kullanıcıyı doğrulamasına odaklanmış durumdayız. Touch ID’nin çok parmak desteği bile bir kullanıcının farklı parmaklarıyla telefonun kilidini açabilmesi için hazırlanmıştı. Birden fazla kullanıcının doğrulamasının yapılabilmesi gibi bir amacımız yoktu. Kullanıcılardan gelen geri bildirimleri, Face ID’nin gelecekteki gelişimi için planlarımızı hazırlarken değerlendireceğiz.”

Craig Federighi Apple’ın yazılım mühendisliği çalışmalarından sorumlu

Craig Federighi, Apple’ın yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Federighi gibi yetkili bir ismin açıklaması, Face ID’nin birden fazla yüzü desteklemesi ihtimalini kısa süre için rafa kaldırıyor.

İLGİLİ HABERLER