Bilim

COVID-19 aşısı randevuları işçi ve memurlar için açıldı

covid-19 aşısı

Geçen hafta itibarıyla COVID-19 aşısı için yaş sınırının önce 45, sonra da 40 yaşa inmesiyle birlikte COVID-19 aşılama çalışmaları da hızlanmıştı. Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada 750 bini aşan sayıda kişinin aşılandığı kaydedilmişti. Bakan Koca, akşam saatlerinde Twitter hesabı üzerinden yeni bir duyuru yaparak yarın itibarıyla tüm işçi ve memurlarında aşılanmasına başlanacağını kaydetti.

Diğer bir deyişle, SGK kaydı olan tüm vatandaşlar COVID-19 aşısı için randevu alma hakkında sahip oldu. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamayla birlikte aşı randevusu almak için birçok kişi e-Nabız ve Alo 182 gibi kanallara yöneldi. Bu nedenle söz konusu hizmetlerde zaman zaman yavaşlamalar yaşandı.

Aşı için randevu alma hakkı elde edenler BioNTech ve Sinovac arasında seçim yapabiliyor. Ancak sosyal medyadaki bazı yorumlar, randevuların sadece BioNTech’e yönlendirildiğini işaret ediyor. Bunun Sinovac aşısı stoklarının yeterli miktarda olmamasıyla ilgili olabileceği belirtiliyor. Sinovac ve ileride kullanılması planlanan diğer aşıların da devreye girmesiyle birlikte aşı olmak isteyenler bu aşıları da tercih ederek randevularını alacaktır.

İLGİLİ HABERLER