Bilim

COVID-19 aşı randevusu yaş sınırı 35’e iniyor

covid-19 aşı randevusu apple karşıtı

Milyonlarca doz BioNTech aşısının Türkiye’deki aşı stoklarına girmesiyle birlikte ülkemizdeki COVID-19 aşılama çalışmaları da hız kazandı. Geçen hafta çarşamba günü aşı randevusu yaş sınırının önce 45’e, ardından da 40’a indirileceğini açıklamış olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hafta başından itibaren de SGK kaydına sahip olan işçi ve memurların aşı randevusu alabileceğini belirtmişti. Bakan Koca, bugün düzenlenen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada COVID-19 aşı randevusu için yaş sınırının 35’e indiğini açıkladı.

COVID-19 aşı randevusu nasıl alınır?

Bakan Koca’nın açıklamasıyla birlikte 35-40 yaş arası vatandaşlar da aşı randevusu alabilecekler. COVID-19 aşı randevusu için e-Nabız (App StoreGoogle Play) veya MHRS (App StoreGoogle Play) uygulamalarını telefonunuza yüklemeniz ya da Merkezi Hekim Randevu Sistemi web sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor.. Kullanıcı bilgilerinizle veya e-Devlet girişi yaparak uygulamaya giriş yaptıktan sonra aşı randevunuzu yapabilirsiniz. Kişisel deneyimlerimizden yola çıkarak aşı randevusunu doğrudan MHRS uygulamasını telefonunuza indirerek yapmanız daha iyi olacaktır. e-Nabız üzerinden aşı randevusu alma adımlarına başladığınızda, MHRS web sitesi üzerinden işlem yaparken, MHRS mobil uygulaması ile doğrudan mobil uygulama üzerinden aşı randevusu alma işlemlerini tamamlıyorsunuz.

Aşı randevusu almak isteyenler için BioNTech ve Sinovac olmak üzere iki seçenek bulunuyor. Ancak şu anda sadece BioNTech aşısı için randevu tarihleri uygun görünüyor. Teknoblog ofisinin bulunduğu İstanbul Ataşehir için yaptığımız sorgulamada Sinovac için herhangi bir hastanede veya aile hekimliğinde uygun tarih ve saat görüntülenmedi. BioNTech aşısı için aile hekimleri ile şehir, devlet ve eğitim-araştırma hastanelerinden en yakın güne randevu almak mümkün olurken, özel hastanelerden en erken birkaç gün sonrasına randevu almak mümkün oluyor.

Eğer aldığınız aşı randevusuna herhangi bir nedenden dolayı gidemeyecek olursanız, MHRS uygulaması üzerinden randevu iptalini de tek tıklatmayla kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra yeni bir tarih ve saat için COVID-19 aşı randevusu için kayıt yaptırabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER