EğlenceManşetler

Counter-Strike 2 duyuruldu, detaylar belli oldu

counter-strike 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Counter-Strike 2 için beklenen resmi duyuru sonunda geldi. Valve, oyunun sınırlı beta sürümünü oyuncu topluluğunun belli üyelerinin erişimine açtı. Stüdyodan yapılan açıklamada, yeni oyunun Counter-Strike deneyimindeki her sistemi, içeriği ve bölümü revizyondan geçireceği belirtildi. Valve oyunun şirketin Source 2 oyun motorunun en yeni versiyonuna taşındığını ve böylelikle görsel kalitede ciddi bir sıçrama kaydedildiğini vurguladı.

Oyunda oyuncular daha keskin dokular, daha canlı aydınlatma ve ek geometriyle karşılaşacak. Valve, Counter-Strike 2 ekibinin bölüm tasarımı konusunda üç aşamalı bir yaklaşım benimsediğini vurguluyor. Dust 2’nin de aralarında bulunduğu “Touchstone” haritalarına aydınlatma ve okunabilirlik gibi konular dışında pek fazla dokunulmazken, “Upgrade” haritaları Source 2’nin geliştirilmiş aydınlatma düzeninden yararlanacak ve hem eşyaları hem de yansımaları daha gerçekçi şekilde gösterecek. Valve çok sayıda bölümü de Source 2’nin getirdiği tüm avantajlardan yararlanarak güncelleyecek.

Source 2’ye geçiş oyun deneyimini de iyileştirecek. En önemli değişim sis bombalarının işleyişinde olacak. Valve tarafından verilen bilgiye göre, sis bombaları artık oyunda hacimsel üç boyutlu nesneler şeklinde görünecek. Diğer oyun unsurlarına karşı tepkisel hâle gelecek olan sis bombaları, oyuncuların mermiler ve patlamalarla görüş hatlarını anlık olarak şekillendirmesine olanak tanıyacak.

Valve oyunun sunucu mimarisini de revize ediyor. Şirketten verilen bilgiye göre, oyun “alt tik” güncellemelerini destekleyecek. Söz konusu özellik sayesinde oyun sunucuları oyuncunun hareket ettiğini, silahını ateşlediğini veya el bombası attığını anlayabilecek.

Counter-Strike 2 yaz aylarında herkesin erişimine açılacak

Counter-Strike 2’nin tam sürümü, yaz aylarında oyuncularla buluşacak. Oyun, Counter-Strike: Global Offensive için ücretsiz bir güncelleme niteliği taşıyor. Bu oyunda toplanan eşyalar yeni oyuna da taşınacak. Valve güncel oynama süresi ve Steam hesap durumu gibi kriterler çerçevesinde oyuncuları beta sürümüne davet edecek.

İLGİLİ HABERLER